• Business

    Έκπληξη από Deutsche Bank: Ποια μετοχή ελληνικής τράπεζας θα ανέβει κατά 27%

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Νέα έκπληξη από την Deutsche Bank η οποία ξεκινάει την κάλυψη των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. Αυτό επισημαίνει η τράπεζα σε σημερινό της note, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι επιτακτική η ανάγκη μείωσης των επιπέδων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα δίνει σύσταση “buy” για την Alpha Bank με τιμή στόχο στα 2,5 ευρώ, για την Εθνική δίνει επίσης σύσταση “buy” με τιμή στόχο τα 0,32 ευρώ, για την Eurobank δίνει σύσταση “hold” με τιμή στόχο τα 0,95 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει επίσης σύσταση “hold” και τιμή στόχο στα 2,90 ευρώ.

    Τα περιθώρια ανόδου που δίνει η Deutsche Bank για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες κυμαίνονται από το 5% έως το 27%. Συγκεκριμένα, για την Πειραιώς δίνει περιθώριο ανόδου 5%, για την Eurobank 10%, για την Εθνική Τράπεζα 23% και για την Alpha Bank 27%.

    Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) στην Ευρώπη και είναι κρίσιμο για τους επενδυτές να υπάρξει σημαντική μείωσή τους.  Όπως επισημαίνει, προτεραιότητα των αναλυτών της είναι να αξιολογήσουν τους μοχλούς που έχουν οι ελληνικές τράπεζες για να απορροφήσουν πρόσθετες απώλειες. Η D.B βλέπει δύο καταλύτες οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες στο σημερινό ασταθές και “ολισθηρό” περιβάλλον. Συγκεκριμένα, είναι η ισχυρή προ προβλέψεων κερδοφορία καθώς και σταθεροί κεφαλαιακοί δείκτες.

    Deutsche bank
    Deutsche bank



    ΣΧΟΛΙΑ