• Business

    ΔΕΗ: Προς απόλυση με «μπόνους» 220 υψηλόμισθοι υπάλληλοι

    • NewsRoom
    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Πρόταση για την αποχώρηση 220 ατόμων που έχουν θεμελιώσει όρια και ηλικία συνταξιοδότησης αλλά ωστόσο παραμένουν σε απασχόληση αναμένεται να φέρει προς ψήφιση το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

    Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με το business plan της McKinsey, όπου έχει ρητή υπόδειξη για εξοικονόμηση δαπανών ύψους 330 εκατ. ευρώ από την αποχώρηση περίπου 4.100 εργαζομένων με την πλειοψηφία τους, 3.500 εκ αυτών να προέρχονται από τις τάξεις του προσωπικού στις μονάδες και τα ορυχεία που πωλούνται. Με την απομάκρυνση των 220 υψηλόμισθων υπαλλήλων, η ΔΕΗ επιδιώκει να εξοικονομίσει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση περιλαμβάνει εκτός από την αποζημίωση των 15.000 ευρώ και κίνητρο αποχώρησης ύψους 5.000 ευρώ εάν δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Διαφορετικά θα απολυθούν μόνο με την αποζημίωση που προβλέπει η νομοθεσία.

    Να αναφερθεί ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έπαυσε να ισχύει για τους εργαζόμενους της εταιρίας ο συμψηφισμός αποζημίωσης απόλυσης με το εφάπαξ σύνταξης και συνεπώς, όσοι απομακρύνονται θα εισπράττουν το ποσό των 15.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική λόγω οφειλών 32 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Δεν μπορούμε να σηκώνουμε μόνοι μας βάρος της βιομηχανίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χοντραίνει ο καυγάς βιομηχανίας-ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ