• Business

    Δ. Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ): «Είμαστε πατριώτες και θέλουμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία»

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΒΙΑΝΕΞ


    Την προσωπική δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ να αναπτύσσει το όραμα του ιστορικού ηγέτη της, Παύλου Γιαννακόπουλου, παραμένοντας  στην Ελλάδα, εξέφρασε δημόσια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόεδρος ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων), Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της Premium Έκδοσης «Παραγωγή & εμπορία φαρμάκου στην Ελλάδα: Ιστορία, Ανάπτυξη, Όραμα».

    Ο κος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία της οικογένειας στο ελληνικό φάρμακο, η οποία ανέρχεται σε περισσότερα από 90 χρόνια και δήλωσε υπερήφανος  που συνεχίζει να παράγει στην Ελλάδα και να διαθέτει τα προϊόντα της στα πέρατα της γης.

     «Δεν ακολουθήσαμε την τακτική άλλων να μεταφέρουμε την παραγωγή στο εξωτερικό για ευνοϊκότερη φορολογία. Είμαστε πατριώτες και θέλουμε να ενισχύουμε την ελληνική οικονομία, παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον», τόνισε.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το ίδιο κάνουν και άλλα περίπου 28 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων και κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσφορά του κλάδου στο ΑΕΠ, στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Αναφερόμενος στο clawback και το rebate, σημείωσε πως οι συνέπειες στην ανάπτυξη και στην παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά και στην εξισορρόπηση του συστήματος υγείας αφορούν ευρύτερα την κοινωνία και όχι μόνο τη φαρμακοβιομηχανία, κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από τους ιθύνοντες.

    Παρουσιάζοντας στοιχεία για την εταιρεία, ο διευθύνων σύμβουλος, επεσήμανε ότι παρά τα προβλήματα, η ΒΙΑΝΕΞ  παραμένει κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με τα τέσσερα σύγχρονα, εξειδικευμένα εργοστάσιά της να έχουν εξαιρετικές παραγωγικές δυνατότητες σε όλο το φάσμα του φαρμάκου.

    Σημείωσε δε, ότι είναι η μοναδική εταιρεία στη χώρα που μπορεί να παράγει όλους τους τύπους σκευασμάτων, εκτός από εμβόλια και παράγωγα αίματος και η δεύτερη δύναμη στην Ευρώπη στην παραγωγή λυόφιλων σκευασμάτων, ενώ επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και είναι ήδη έτοιμη για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες στην ιχνηλασία των φαρμάκων, πολύ νωρίτερα από την προθεσμία.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της ΒΙΑΝΕΞ εμπιστεύονται διαχρονικά μεγάλοι πολυεθνικοί φαρμακευτικοί οίκοι. Δεν είναι τυχαίο ότι μας έχει εμπιστευτεί η Eli Lilly στην παραγωγή ενέσιμου φαρμάκου βανκομυκίνης για την αγορά της Κίνας».

    Η επέκταση της εταιρείας παγκοσμίως αυξάνεται με σταθερό ρυθμό και αυτή τη στιγμή, οι εξαγωγές αποτελούν το 25% του συνολικού τζίρου. Εξάγονται 34 εκατομμύρια συσκευασίες 225 φαρμακευτικών προϊόντων, ετησίως, που αντιστοιχούν στο 60% της παραγωγής.

    «Το  μότο του πατέρα μου Παύλου και της ΒΙΑΝΕΞ ήταν “ποιότητα στην παραγωγή, φροντίδα για τον άνθρωπο”.  Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το όραμά του επιμένοντας στην Ελλάδα και σύντομα θα γιορτάσουμε έναν αιώνα στο ελληνικό φάρμακο, με τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή», κατέληξε ο κος Γιαννακόπουλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο mononews: «Η ΒΙΑΝΕΞ είναι και θα παραμείνει στην κορυφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα «κάγκελα» οι φαρμακοβιομήχανοι: «Οδηγούμαστε σε μια νέα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών σχεδιάζει να ιδρύσει ιδιωτικό πανεπιστήμιο



    ΣΧΟΛΙΑ