• Business

    Concordia: η πρώτη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη θα γίνει στην Αθήνα

    • NewsRoom
    Γιώργος Λογοθέτης

    Γιώργος Λογοθέτης, Εφοπλιστής. Επικεφαλής Libra Group


    Οι συνιδρυτές της Concordia, Νικόλαος Λογοθέτης και Matthew Swift, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Concordia Europe, που θέτει στο επίκεντρο τις προοπτικές για την αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι μεγαλύτερες προκλήσεις που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 5-6 Ιουνίου, και θα ασχοληθεί εκτενώς με θέματα όπως η προσφυγική κρίση, οι στόχοι για την εξασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης, η επίτευξη ασφάλειας στην περιοχή, το Brexit καθώς και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Concordia Europe θα φιλοξενήσει διεθνείς ηγέτες από το χώρο της πολιτικής, του επιχειρείν και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

    Η επιλογή της Αθήνας για την πρώτη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Concordia αναγνωρίζει την εξέχουσα γεωπολιτική της θέση, που αποτελεί αφετηρία για την προσέγγιση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι γειτονικές περιοχές.

    Η Concordia έχει ήδη καθιερωθεί στην διεθνή αντίληψη, τόσο για τις καινοτόμες ιδέες που προάγει, όσο και τις ενέργειες που διοργανώνει με κεντρικό τομέα δράσης τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και απώτερο στόχο την επίτευξη ενός ευημερούς και βιώσιμου μέλλοντος.

    Μέσω της διάσκεψης της Concordia στη Νέα Υόρκη, στην οποία φέτος συμμετείχαν 2.500 άτομα από όλο τον κόσμο, με σημαντική επιρροή στην κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένων 40 πρώην και νυν αρχηγών κυβερνήσεων καθώς και κορυφαίων διοικητικών στελεχών επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας, οι οποίοι θα έχουν αντίκτυπο σε καίρια θέματα, το Concordia Summit αποτελεί πλέον παγκόσμιο παράγοντα για ζητήματα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

    Γιώργος Λογοθέτης
    Γιώργος Λογοθέτης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης

    Σε παλαιότερες διασκέψεις το παρών είχαν δώσει εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, όπως ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α Joe Biden, οι πρώην Πρόεδροι των Η.Π.Α George W. Bush και Bill Clinton και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ιδρυτής και βασικός υποστηρικτής της Concordia είναι το Libra Group (www.libra.com), ένας πολυσχιδής διεθνής όμιλος επιχειρήσεων με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και στις έξι ηπείρους, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη. Η στήριξη της Concordia αντιπροσωπεύει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Libra Group.

    Σχολιάζοντας την έναρξη της Concordia Europe, o κ. Νικόλαος Λογοθέτης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Concordia σημείωσε ότι “το 2017 θα είναι σημαντική περίοδος ανάπτυξης για την Concordia. Εφαλτήριο για την ανάπτυξη του Οργανισμού αποτελεί η πίστη μας στη σημαντική επίδραση που έχουν οι συνεργασίες, στα φλέγοντα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της εποχής μας. Προσδοκούμε στην εξάπλωση της δράσης μας πέρα από τις Η.Π.Α., μέσω της ενθάρρυνσης στρατηγικά εστιασμένων διαλόγων σε περιφερειακά ζητήματα, στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ελληνική κληρονομιά μου και αποτελεί τιμή που η Concordia επέλεξε την Αθήνα για τη διεξαγωγή της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης”.

    Στη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Concodia φιλοξένησε συζήτηση για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες (Private Sector Forum on Migration and Refugees), η οποία ενεργοποίησε μια κοινότητα ηγετών να δράσουν συλλογικά για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης. To Forum διεξήχθη σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Πολιτικής του Πανεπιστημίου Columbia και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες όπως ο David Miliband από την Παγκόσμια Επιτροπή Διάσωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, και ο George Soros από το Open Society Foundations, ο οποίος ανακοίνωσε τη δέσμευση για 500 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Η Concordia Europe θα χτίσει επάνω στη δυναμική αυτών των στρατηγικών διαλόγων, και θα ενεργήσει με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων που συνδέονται μεταξύ άλλων με την κινητικότητα των ανθρώπων, τη συνεκτικότητα, την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης και επανεγκατάστασης κ.ά.

    Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη θα βασιστεί στις πρόσφατες συζητήσεις της Concodia που διεξήχθησαν με αφορμή το Brexit και τις διεθνείς προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στις συζητήσεις που πραγματοποιηθήκαν στη διάσκεψη της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Atlantic Council, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat, καθώς και ο πρώτος Αντιπρόεδρος Frans Timmermans και η Αντιπρόεδρος Kristalina Georgieva της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι συζητήσεις ενθάρρυναν τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες των πολιτών, να θέσουν σε προτεραιότητα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να εστιάσουν στην εξέλιξη και προσαρμογή τους στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πληθυσμών, που απορρέουν από την παγκοσμιοποίηση.

    Τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ, οι προστιθέμενες πιέσεις στη διεθνή νομισματική πολιτική και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, είναι επίσης θέματα της επικείμενης Διάσκεψης στην Αθήνα.

    Μπορείτε να ακολουθήσετε την Concordia στο Twitter @ConcordiaSummit και στο facebook com/TheConcordiaSummit για νέα σχετικά με τη Διάσκεψη, αλλά και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της Concordia Europe στην Αθήνα”.



    ΣΧΟΛΙΑ