• Business

    Δραματικές εξελίξεις για Coco-Mat: Αναδιάρθρωση ή πλειστηριασμός;


    Τις επόμενες μέρες -πριν από το τέλος Φεβρουαρίου- θα κριθεί το μέλλον άλλης μίας επιχείρισης με «κόκκινα» δάνεια. Της Coco-Mat. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής για ποσό 5 με 6 εκατ. ευρώ, αφού η επιχείρηση έχει πάψει να εξυπηρετεί δάνειο ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ που έχει λάβει από την Πειραιώς.

    Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στο mononews.gr ότι γίνονται όλες οι προσπάθειες για να βρεθεί συναινετική λύση και η επιχείριση να πάει σε μακροχρόνια αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων. Και σημειώνουν πως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις για το δάνειο.

    Βέβαια για να προχωρήσει η λύση της αναδιάρθρωσης θα πρέπει η Cocomat να αποπληρώσει μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της.

    Όπως είναι γνωστό στην εταιρεία Cocomat, που ίδρυσε η οικογένεια Ευμορφίδη (τα αδέλφια Παύλος και Μιχάλης), «μπήκαν» το 2014 ο όμιλος Libra (του κ. Λογοθέτη) όπως και η Cycladic Group. Με τη λήψη του δανείου από την Πειραιώς απέκτησαν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Cocomat. Στη συνέχεια αποχώρησαν από την εταιρεία.

    Τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή των 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ του δανείου, για το οποίο η οικογένεια Ευμορφίδη βρίσκεται στο στάδιο διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα Πειραιώς και ζητά ρύθμιση.

    Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα η Πειραιώς να ακολουθήσει την δικαστική οδό, ζητώντας πρώτα -πρώτα την έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και να προχωρήσει στο «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών της Cocomat και των μετόχων της.

    Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η η οικογένεια Ευμορφίδη συνεχίζει το πλάνο των υπόλοιπων επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, που έχει να κάνει με την ανάπτυξη τουριστικών και εμπορικών ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων και καταστημάτων του δικτύου της Cocomat).

    Σημειώνουμε ότι σήμερα το δίκτυο της Cocomat αριθμεί 105 καταστήματα, εταιρικά και franchisees. Από αυτά, τα 50 καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα και τα 55 στο εξωτερικό. Για το 2018 προγραμμάτιζε να ανοίξει δύο ακόμα καταστήματα στο εξωτερικό στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Τέλος αναφέρουμε ότι το 30% των πωλήσεων της κατευθύνεται σε ξενοδοχεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μιχάλης και Παύλος Ευμορφίδης: Η Coco-Mat, τα ξενοδοχεία και τα σχέδια για το Χρηματιστήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Λογοθέτης: Κόκκινη κάρτα από την ΤτΕ για την άδεια διαχείρισης δανείων. Ποιοι αγοράζουν τα ενεργειακά «ασημικά» του



    ΣΧΟΛΙΑ