• Business

    Citigroup: «Μετριοπαθής» η ελάφρυνση χρέους -Η Ελλάδα εισέρχεται στην «ενισχυμένη επιτήρηση»

    Citigroup

    Citigroup


    H τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα να βγαίνει από τα μνημόνια και να εισέρχεται στην «ενισχυμένη επιτήρηση» με μέτρια ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιό της Citigroup μετά τις αποφάσεις της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τη Citigroup, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς την τέταρτη και την τελική αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης. Επίσης, ανακοίνωσε μια «μετριοπαθή» περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, η οποία περιλαμβάνει: 1ον: 10ετη παράταση της ωρίμανσης δανείων ύψους 96 δισ. Ευρώ (40% του συνόλου), 2ον: δεκαετή περίοδο χάριτος των πληρωμών τόκων και αποσβέσεων για τα εν λόγω δάνεια (και κάποιες πρόσθετες μειώσεις των τόκων), 3ον: δόση 15 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του ταμειακού αποθεματικού της Ελλάδας, 4ον: μεταφορά προηγουμένων κερδών SMP/ANFA και 5ον: προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο μέλλον (αλλά όχι αυτόματα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη).

    Πλέον η Ελλάδα εισέρχεται σε φάση «ενισχυμένης επιτήρησης», σχολιάζει η Citigroup, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα του Eurogroup οδήγησε ωστόσο σε εβδομαδιαία πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων της τάξης των 35 μονάδων βάσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κομισιόν: Μόλις στο 1% η μακροχρόνια ανάπτυξη στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Moody’ s: Πιστωτικά θετικό γεγονός για την Ελλάδα η ελάφρυνση του χρέους αλλά μην εφησυχάζετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φτηνή βιντεοταινία των 80’s: Όταν ο συντροφικός Τύπος την «πέφτει» στη γραβάτα



    ΣΧΟΛΙΑ