• Business

    Σταύρος Λεκκάκος στο mononews: Αποχωρώ από τη Πειραιώς για να επικεντρωθώ στην MIG

    Σταύρος Λεκκάκος. Πρόεδρος MIG

    Σταύρος Λεκκάκος. Πρόεδρος MIG


    Ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Πειραιώς που βοήθησε,  όσο λίγοι  στο πλευρό του Μιχάλη Σάλλα να γιγαντώσει τον όμιλο τα τελευταία 30 χρόνια,  αποχωρεί στις επόμενες ημέρες από το ΔΣ της τράπεζας. Ο Σταύρος Λεκκάκος ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων και διευθύνων σύμβουλος στη Πειραιώς αποχωρεί προκειμένου να επικεντρωθεί στο έργο του στην MIG που κατέχει την θέση του προέδρου.

    Το έργο που πρέπει να γίνει στην MIG (Goodys, Υγεία κλπ) είναι μεγάλο και σημαντικό καθώς η εταιρία με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες έχει μπροστά της ένα δύσκολο 2017 με δεδομένο ότι το τρέχον έτος από όλες τις απόψεις θα είναι καθοριστικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.  Όμως εξηγεί ο ίδιος σε συνομιλία του με το mononews.gr “ Αυτή η χρονιά θα είναι κρίσιμη για όλες τις εταιρίες στην Ελλάδα. Χρειάζεται να επικεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις  στη MIG”.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή αποχώρησε από την Πειραιώς και ο Απόστολος Ταμβακάκης. Όπως εξήγησε ο ίδιος στην Έφη Καραγεωργου και στο mononews.gr  “Θέλω να ασχοληθώ με άλλα -πιο επενδυτικά- πράγματα”.

    Ο ίδιος παραδέχεται ότι ετοιμάζει επενδυτικό project. Σημειώνουμε ότι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης είχε εκφράσει την επιθυμία να παραιτηθεί από τον περασμένο Ιούνιο.

    Ωστόσο εξ αιτίας της κρίσης που ανέκυψε σε διοικητικό επίπεδο, σχετικά με την πλήρωση της θέσης του CEO της Πειραιώς, παρέμεινε στη θέση. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο και ενώ είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Διορισμών της Πειραιώς η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο SSM –αν και είχε δώσει αρχικά το πράσινο φως για την τοποθέτηση- στη συνέχεια «μπλόκαρε» την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

    Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ταμβακάκης είχε ετοιμάσει την επιστολή παραίτησης από τις παραμονές Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου), την οποία μάλιστα είχε κοινοποιήσει και στον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    Και πάλι όμως παρέμεινε στη θέση. Μέχρι σήμερα που η παραίτηση είναι γεγονός.

    Σημειώνουμε ακόμα, πως από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς αποχωρεί στο τέλος του μήνα και η κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη (διετέλεσε προσωρινή πρόεδρος της τράπεζας), η οποία αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου της θέση της ΓΓ στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαρ. Απαλαγάκη: Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού της σιδηράς κυρίας των τραπεζών

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Χαρίκλεια Απαλαγάκη. Μια εξαίρετη νομικός η νέα ΓΓ της Ένωσης Τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απ. Ταμβακάκης στο mononews: Θα ασχοληθώ με επενδυτικά project



    ΣΧΟΛΙΑ