• Business

    Bitcoin: Νέο ράλι για το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα. Στα 11.000 δολάρια το “βλέπουν” οι αναλυτές


    Το Bitcoin ξεπέρασε την Δευτέρα το όριο των 9.000 δολαρίων, (αυτή την ώρα βρίσκεται στα 9,300 δολάρια) για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα αναπτερώνοντας το ηθικό των υποστηρικτών του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του κόσμου. «Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται ακόμη σε βρεφικό στάδιο», δήλωσε ο Τζον Σπαλανζιάνι, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Miller Value Partners με έδρα τη Βαλτιμόρη. «Τα αδύναμα κρυπτονομίσματα θα μείνουν ακάλυπτα και τα δυνατά θα αναπτυχθούν», πρόσθεσε.

    Μέχρι στιγμής αυτό τον μήνα, το Bitcoin έχει καταγράψει ράλι περίπου 30% και οδεύει στο να καταγράψει τον καλύτερο Απρίλιο από το 2013. Η άνοδος του κρυπτονομίσματος έρχεται μετά από μια υποχώρηση της τάξης του 50% που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του έτους που με τη σειρά της ακολούθησε μια άνοδο της τάξης του 1.400% το 2017.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές η άνοδος του bitcoin εξηγείται από διάφορους παράγοντες. Ένας απ’ αυτούς είναι ότι τελείωσε το κύμα πωλήσεων από επενδυτές που ήθελαν να συγκεντρώσουν ρευστότητα για να πληρώσουν τους φόρους τους. Ένας άλλος είναι η αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά ότι τελικά οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ προσανατολίζονται στην υιοθέτηση ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την άνθηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

    Όμως ο δρόμος που ανοίγεται για την συγκεκριμένη αγορά παραμένει δύσκολος, αναφέρει ο Τζο Βαν Χεκ, διευθύνων εταίρος στην Grace Hall Trading LLC.

    Υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση η τιμή του Bitcoin να σταθεροποιηθεί στα 7.000 ή στα 11.000 δολάρια μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, εκτιμά.

    «Μόλις βγήκαμε από μια πολύ δύσκολη περίοδο με το Bitcoin να δέχεται μαζικά χτυπήματα από τις πιθανές κυβερνητικές ρυθμίσεις, την κινεζική πρωτοχρονιά και την ημέρα πληρωμής φόρων στις ΗΠΑ», δήλωνει ο Βαν Χεκ. «Έχουμε μια πραγματικά ανοδική τάση αυτή την στιγμή. Όσο δεν υπάρχουν κακά νέα για το Bitcoin μπορεί να το δούμε να ανεβαίνει και πάνω από τα 10.000 δολάρια».



    ΣΧΟΛΙΑ