• Ναυτιλία

    Αtlantic Bulk Carries: H νέα κίνηση της οικογένειας Κουμάνταρου

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Στη διεύρυνση του στόλου της με ένα μοντέρνο πλοίο τύπου ultramax προχώρησε η ναυτιλιακή Atlantic Bulk Carriers, συμφερόντων της οικογένειας Κουμάνταρου.

    Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, η εταιρία απέκτησε το χωρητικότητας 63,503 dwt πλοίο Dragongate, που κατασκευάστηκε το 2016 στο ναυπηγείο  Imabari, έναντι 26,8 εκατ. δολ.

    H Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ και γραφεία στον Πειραιά, διαχειρίζεται πλοία χύδην φορτίου τύπου Handymax, Supermax και Panamax.

    Στο στόλο της περιλαμβάνονται τρία ακόμη πλοία ultramax. Τα Desert Challenger και Desert Ranger, χωρητικότητας 61,000 dwt, που κατασκευάστηκαν το 2017 στο ναυπηγείο Hyundai Vinachin και ταξιδεύουν με ελληνική σημαία και το χωρητικότητας 60,000-dwt Desert Harrier, που κατασκευάστηκε επίσης το 2017, αλλά στο ναυπηγείο Mitsui.

    Επίσης, διαχειρίζεται 13 πλοία supramax και τρία φορτηγά πλοία panamax. Τα χωρητικότητας 74,000-dwt Atlantic Eagle και Ocean Eagle (κατασκευής και τα δύο 2001) και το χωρητικότητας 74,000-dwt Desert Eagle (κατασκευής 2002).

    Σημειώνεται ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρία πούλησε τον περασμένο Μάϊο το χωρητικότητας 74,000-dwt πλοίο Ionian Eagle, κατασκευής 2001 έναντι 10,2 εκατ. δολ.

    ναυλαγορά ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Η Latsco παραγγέλνει νεότευκτο VLGC μετά από 4 χρόνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Γ. Οικονόμου θα βάλει στην τσέπη 134 εκατ. δολάρια από το μεγάλο deal της Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Β. Μαρινάκης: Ένα ακόμη τάνκερ για την Capital Maritime. Οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ