• Business

    Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Αν βρείτε κάτι πιο ελληνικό από εμάς, ελάτε να μας το πείτε»

    Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, CEO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας


    Επενδύσεις ύψους 61 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει τη διετία 2017-2019 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Όπως ανέφερε ο νέος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Αλέξανδρος Δανιηλίδης κατά την παρουσίαση για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, η εταιρεία είναι δεσμευμένη στην Ελλάδα και αποφασισμένη να συμβάλει για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

    «Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο όμιλος τα επόμενα χρόνια.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι σχεδιάζονται και νέες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία η εκπόνηση του επενδυτικού σχεδίου για την περίοδο 2019-2021.

    Ο κ. Δανιηλίδης υπογράμμισε ότι η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικά 142 εκατ. ευρώ επενδύσεις την περίοδο της κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που η κερδοφορία της υπέστη σημαντικό πλήγμα.

    «Θα συνεχίσουμε με ορμή να επενδύουμε στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ανέφερε, επίσης ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει έμπρακτα και καταλυτικά την ελληνική οικονομία, αφήνοντας αιχμές για ανταγωνιστές που επικαλούνται και χρησιμοποιούν την ελληνικότητα για επικοινωνιακούς σκοπούς, για την προώθηση των προϊόντων τους ή και για να πλήξουν την Αθηναϊκή.

    «Πίσω από την ελληνικότητα, κάποιοι κρύβουν πολλά», τόνισε με έμφαση.

    Κληθείς να σχολιάσει την αντιδικία με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης (Βεργίνα), είπε ότι κάποιοι επιδίδονται σε «πόλεμο χαρακωμάτων» και επανέλαβε πως ο στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα, ενώ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από εδώ και πέρα να ρίχνει λάσπη στην εταιρεία. Τόνισε δε ότι διαφωνεί με την επιβολή του προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να αποδείξει ότι το πεδίο του ανταγωνισμού ήταν ανοιχτό σε όλους όλα αυτά τα χρόνια.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αθηναϊκή μιλάει με νούμερα και στοιχεία τα οποία δείχνουν ποιος πραγματικά συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα και στηρίζει την οικονομία.

    Περαιτέρω, στάθηκε στην υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί στον κλάδο και ειδικά στους μεγάλους ζυθοποιούς, σημειώνοντας ότι έχει μεγάλη επίπτωση στα αποτελέσματα συνολικά του κλάδου αλλά και τεράστια επίπτωση στην τιμή των προϊόντων.

    Κλείνοντας, ανέφερε πως η κατανάλωση στην αγορά μπύρας στο πρώτο πεντάμηνο του έτους δείχνει σημάδια ανάκαμψης  και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στο τέλος του έτους.

    Για το 2017 η εταιρεία έκλεισε με τζίρο περίπου 200 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η συνολική κατανάλωση εκτιμάται πως υποχώρησε κατά 4%.

    Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία απασχολεί συνολικά 850 άτομα προσωπικά και εξάγει περίπου το 10% της παραγωγής της.

    Πέρυσι πραγματοποίησε επένδυση στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Πάτρα 2 εκατ. ευρώ για την παραγωγή βαρελίσιας μπύρας, η οποία εξάγεται σε τέσσερις χώρες.

    Να σημειωθεί πως οι στόχοι του φετινού προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας είναι να φτάσουν τους 50.000 τόνους κριθαριού.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 2500 Έλληνες αγρότες.



    ΣΧΟΛΙΑ