• Business

    «Απόβαση» διεθνούς επενδυτικού ομίλου στη Θεσσαλία-Προσδοκίες για το real estate

    • NewsRoom


    Μία συμφωνία – σταθμός που δημιουργεί προσδοκίες ανάπτυξης στη Θεσσαλία υπεγράφη την Παρασκευή μεταξύ του προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών Θεσσαλίας Αχιλλέα Νταβέλη και του διευθύνοντα συμβούλου της «Ten Brinke Ελλάς» Φώτη Γιόφτσιου.

    Πρόκειται για μία εταιρεία με διεθνή παρουσία στη δυτική οικονομία, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή και αξιοποίηση ακινήτων, υλοποιώντας επενδύσεις με φόντο το ισχυρό οικονομικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιόφτσιος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές της Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «παρθένα» ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν πάρα πολλά ακίνητα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν. Νομίζω ότι αξίζει κάποιος να κοιτάξει αυτή την αγορά, γιατί είναι μία αγορά που θα αποδώσει. Υπάρχει μία πολύ δυνατή αγοραστική δύναμη εδώ στη Θεσσαλία κι αυτό φαίνεται από τις αξίες των ακινήτων. Εδώ υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο. Άρα νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης κι εμείς θέλουμε να επενδύσουμε αυτή την αγορά».

    Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΘΕΒ, ο κ. Γιόφτσιος αποτύπωσε τα πρώτα βήματα που θα γίνουν, εστιάζοντας κατ’ αρχάς στην καταγραφή και αξιολόγηση των προτάσεων και στη συνέχεια στην αξιοποίησή τους.

    «Υπάρχουν εταιρείες που θέλουν να έρθουν εδώ»

    «Υπάρχουν επιχειρήσεις που θέλουν να έρθουν στη Λάρισα, θέλουν να έχουν παρουσία αλλά δε βρίσκουν χώρους ή δεν υπάρχουν αυτοί οι χώροι. Εμείς οφείλουμε να αναζητήσουμε αυτούς τους χώρους. Υπάρχουν από την άλλη ακίνητα που αναζητούν χρήστες, που δεν γνωρίζουν οι χρήστες ότι υπάρχουν αυτά τα ακίνητα» τονίζει με νόημα μιλώντας στο onlarissa το διευθυντικό στέλεχος της Ten Brinke Ελλάς, για να συμπληρώσει πως «θα είμαστε αυτός ο συνδετικός κρίκος που με δικά μας κεφάλαια – γιατί ο όμιλος είναι εύρωστος και έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα – θα υποστηρίξουμε αυτή την ανάπτυξη».

    Ποια είναι η Brinke

    Η εταιρεία Ten Brinke Ελλάς ιδρύθηκε το έτος 2008 στην Αθήνα, Ελλάδα, με σκοπό την κατασκευή έργων του Ομίλου Ten Brinke στην Ελληνική αγορά ακινήτων.

    H Ten Brinke Ελλάς αναλαμβάνει εργολαβίες ακινήτων σε τομείς του λιανικού εμπορίου (όπως εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, εταιρίες σουπερμάρκετ, εξειδικευμένες επιχειρήσεις), της υλικοτεχνικής διαχείρισης (logistics), των γραφειακών συγκροτημάτων και των καταστημάτων πρόχειρου φαγητού. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται από τη σύλληψη της ιδέας, την απόκτηση του οικοπέδου, την κατάρτιση των προγραμμάτων αξιοποίησης, τη μελέτη των κατασκευαστικών σχεδίων έως την πραγματική εκτέλεση, πώληση και παράδοση. Στους εντολείς της συγκαταλέγονται επενδυτές, αγοραστές, επιχειρήσεις, ιδιώτες, εξωτερικοί ή εσωτερικοί κατασκευαστές έργων ή εταίροι κοινοπραξιών.

    Μολονότι οι προϋποθέσεις κατά το χρονικό σημείο που η Ten Brinke ήρθε στην Ελλάδα δεν ήταν ιδανικές για την κατασκευή έργων λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, κατάφερε, ανεξάρτητα από τη συγκυρία, να υλοποιήσει τρία έργα έως το 2014.

    Το πρώτο έργο, ένα κτιριακό κέντρο εμπορευματικού σταθμού (logistics), με εμβαδόν 3.600 τμ. σε οικόπεδο περ. 13.000 τμ. στο Κορωπί, Αττική, κοντά στον αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, εκμισθώθηκε στην UPS Αθήνας και μεταβιβάστηκε τον Μάιο 2013 στον επενδυτή.
    Ακολούθησε ένα Βιοκλιματικό κτίριο με εμβαδόν  6,000 τμ. σε κεντρική τοποθεσία στο Μαρούσι, Αττική που στεγάζει ένα Σουπερμάρκετ με γραφεία και κατοικίες  το οποίο εκχωρήθηκε προς χρήση το καλοκαίρι του 2014 στο μισθωτή, ΑΒ Βασιλόπουλο.

    Το τρίτο έργο, ένα κτίριο με εμβαδόν περ. 5.500 τμ. στην περιοχή Κερατσινίου, Πειραιάς, κοντά στον Πειραϊκό λιμένα, τελεί αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή και θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους στο μισθωτή, μια επιχείρηση σουπερμάρκετ.

    Η Ten Brinke Ελλάδας υλοποιεί, επί του παρόντος, πολλά έργα, τα οποία αφορούν νέα σουπερμάρκετ, εταιρίες λιανικού εμπορίου και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, και, για το λόγο αυτό, βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση κατάλληλων οικοπέδων και προοπτικών έργων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τζεφ Μπέζος αιφνιδιάζει: «Η Amazon θα καταρρεύσει»



    ΣΧΟΛΙΑ