• Business

    Αποχώρησε οριστικά από τη Σιγκαπούρη η Aegean Marine Petroleum

    • NewsRoom
    Aegean Marine Petroleum Network


    Την αποχώρησή της από την αγορά παροχής ναυτιλιακού πετρελαίου της Σιγκαπούρης  ανακοίνωσε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network. Οι νηολογημένες στη Σιγκαπούρη ναυτιλιακές εταιρείες Paros Shipping, Naxos Shipping, Lefkas Shipping, Kimolos Shipping, Ithaki Shipping και Anafi Shipping, υποβλήθηκαν σε εκούσια εκκαθάριση.

    Ο λόγος της αποχώρησης της εταιρείας είναι πως η αγορά αυτή έχει καταστεί «εξαιρετικά ανταγωνιστική». Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία θα διατηρήσει την εμπορική της παρουσία στη χώρα.

    Στην ανακοίνωση της Aegean, αναφέρεται πως η έξοδος είναι απόρροια των χαμηλών περιθωρίων που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην παγκόσμια βιομηχανία καυσίμων και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να «παλεύουν» να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα σκληρότερο εμπορικό περιβάλλον.

    «Η Aegean πήρε την απόφαση τον Οκτώβριο του 2017», δήλωσε ο πρόεδρος Jonathan Mcilroy, προσθέτοντας ότι «η εταιρεία συναντήθηκε με τις λιμενικές αρχές της Σιγκαπούρης στις 15 Ιανουαρίου ολοκληρώνοντας όλες τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της».

    Ο πρόεδρος της Aegean είχε αναφέρει τον Νοέμβριο πως «το 2017 είδαμε αυξημένες εμπορικές πιέσεις στη Σιγκαπούρη και ως αποτέλεσμα η διοίκηση αποφάσισε ότι τα αποθέματα της Aegean μπορούν να αξιοποιηθούν πιο επικερδώς αλλού» και είχε δεσμευθεί πως όλες οι παραδόσεις και όλα τα συμβόλαια που έχουν ήδη συμφωνηθεί με πλοία πελατών θα τηρηθούν.

    Ο ίδιος είχε υπογράμμισε πως, παρά την αποχώρησή της από τη Σιγκαπούρη, η Aegean βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης μίας σειράς από projects σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

    «Αναμένουμε ότι θα μπούμε σε αυτές τις νέες αγορές κατά τη διάρκεια του έτους και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη δέσμευση της εταιρείας να είναι ένας καινοτόμος ηγέτης της αγοράς, καθώς η βιομηχανία οδεύει προς την αλλαγή του 2020» είχε αναφέρει τότε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση έκπληξη από τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά: Θέλει να αγοράσει 15 πλοία από χρεοκοπημένη εταιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα σκαριά η μεγάλη επιστροφή του Λεωνίδα Κορμπέτη;



    ΣΧΟΛΙΑ