• Business

    Αποχωρεί ο επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen Ματίας Μιούλερ

    • NewsRoom


    Την αποχώρηση του επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen (VW), Ματίας Μιούλερ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt». Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοίκησής της προκειμένου να γίνει πιο αποδοτική.

    «Η Volkswagen εξετάζει μια περαιτέρω εξέλιξη της διοικητικής δομής του ομίλου που θα μπορεί επίσης να συνδέεται με αλλαγές προσωπικού στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε η ανακοίνωση της VW, η οποία επισημαίνει πως «O κ. Ματίας Μιούλερ έδειξε κατ’ αρχήν προθυμία να συμμετάσχει στις αλλαγές. Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτό το εάν οι σκέψεις και οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μία περαιτέρω εξέλιξη της ηγετικής δομής ή αλλαγές προσώπων στο προεδρείο της Volkswagen».

    Δύο πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters ότι η Volkswagen, που ακόμα πασχίζει να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις παραποιημένες δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, αναμένεται να διορίσει ως διάδοχο του Μίλερ τον επικεφαλής της μονάδας VW Χέρμπερτ Ντις.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο Μίλερ νιώθει ολοένα και πιο απογοητευμένος με την έλλειψη στήριξης προς τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και την αδυναμία της εταιρίας να γυρίσει σελίδα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

    Το συμβόλαιο του 64χρονου Μίλερ, που ανέλαβε τα ηνία της VW μία εβδομάδα αφού ξέσπασε το σκάνδαλο “dieselgate” τον Σεπτέμβριο του 2015, λήγει το 2020. Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το διοικητικό συμβούλιο πρόκειται να διορίσει τον Ντις ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόταση-έκπληξη από τη Volkswagen: Θα πάρει πίσω τα οχήματα ντίζελ των πελατών της εάν απαγορευτεί η κυκλοφορία τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Volkswagen ορθώνει ανάστημα στην Tesla

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέγα σκάνδαλο στην αυτοκινητοβιομηχανία: BMW, Volkswagen και Daimler έκαναν πειράματα σε ανθρώπους και πιθήκους



    ΣΧΟΛΙΑ