• Business

    Από την Άκτωρ ξεκινά η «νέα εποχή» της Ελλάκτωρ – Αυτή είναι η νέα διοίκηση της θυγατρικής που επέλεξε η πλευρά Καλλιτσάντση

    A. Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Από την Άκτωρ, τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του ομίλου ξεκίνησε τις αλλαγές των επικεφαλής στελεχών η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

    Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες στο τιμόνι της Άκτωρ, ο Δημήτρης Κούτρας, αποχώρησε καθώς όπως είναι γνωστό είχε συνταχθεί με τις απόψεις του Λεωνίδα Μπόμπολα. Η πλευρά των μετόχων που έχει πάρει τα ηνία της Ελλάκτωρ του καταλογίζει το μεγάλο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον όμιλο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και το γεγονός ότι δεν φρόντισε να δημιουργηθούν σύγχρονες συνθήκες διοίκησης στη θυγατρική για τις κατασκευές.

    Ο ίδιος κατά την πρόσφατη ιστορική γενική συνέλευση, αφού σημείωσε ότι ήθελε να αποχωρήσει από επικεφαλής της Άκτωρ, αλλά δεν είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες, ανέφερε: «Από το 2004 έως το 2017, που εμφανίζεται ενοποιημένη η κατασκευαστική πορεία, η προσφορά μου στον όμιλο είναι 10,59 δισ. ευρώ σε τζίρο και σε κέρδη 255 εκατ. από τις κατασκευές και 206 εκατ. ευρώ από τον χρυσό».

    Στο νέο διοικητικό συμβούλιο (δ.σ.) της Άκτωρ πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης και αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος.

    Διευθύνων σύμβουλος και μέλος του δ.σ. ορίστηκε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Εξάρχου ο οποίος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι μεταβατικός, καθώς η διοίκηση του ομίλου έχει ζητήσει από εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρεία προτάσεις στελεχών από την αγορά ώστε να κάνει την τελική της επιλογή για τη συγκεκριμένη κομβική θέση.

    Ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ και μέλος του δ.σ. τοποθετήθηκε ο Τιμολέων Καρεφυλλάκης, ενώ τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν ο Ιωάννης Μαριώλος και ο Πάρης Καλλιτσάντσης (γιος του Δημήτρη Καλλιτσάντση).

    Γενικός διευθυντής της Άκτωρ ορίστηκε ο Γιάννης Μπουρνάζος, στέλεχος της εταιρείας.

    Να σημειωθεί ότι ο τομέας της κατασκευής συνεισφέρει το 81% των εσόδων της Ελλάκτωρ, με το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) όμως να προέρχεται από τις παραχωρήσεις (58%).

    Όπως εκτιμάται τις επόμενες μέρες θα προωθηθούν αλλαγές και στις υπόλοιπες σημαντικές θυγατρικές του ομίλου (Παραχωρήσεις, Ηλέκτωρ, Αττική Οδός κ.λ.π.) σε πολλές από τις οποίες τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σήμερα κατέχει ο κ. Μπόμπολας ο οποίος, υπενθυμίζεται, ότι δεν είναι πλέον μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελλάκτωρ: «Εύσημα» από την S&P, αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση από «Β-» σε «Β» – Τι λέει για τη νέα διοίκηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Προβόπουλος (πρόεδρος Ελλάκτωρ): Αυτό ειναι το όραμα μου για την νέα εποχή του ομίλου
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η επόμενη μέρα για τις εισηγμένες θυγατρικές του Ελλάκτωρ – Τι μέλλει γενέσθαι με «Άνεμος» και REDS



    ΣΧΟΛΙΑ