• Business

    Αντίστροφη μέτρηση για την αίτηση εξυγίανσης του Νεωρίου Σύρου – Ο στόχος της Onex

    Νεώριο


    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης του Νεωρίου Σύρου το συντομότερο δυνατό. Πηγές κοντά στο νέο επενδυτή, την αμερικάνικη Onex αναφέρουν πως γίνονται κινήσεις για να εκδικασθεί η αίτηση στα μέσα Απριλίου (προσδιορίζουν μάλιστα την ημερομηνία στις 15 Απριλίου), και τονίζουν πως στόχος είναι να βρεθούν και επίσημα στο τιμόνι της επιχείρησης πριν τα τέλη Μαΐου.

    Για να γίνει αυτό, προσθέτουν, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το επιχειρηματικό πλάνο ανασυγκρότησης έως τις 23 Μαρτίου και μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα να έχουν εξασφαλισθεί οι τελικές υπογραφές των πιστωτών και του σημερινού ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Να σημειωθεί πως η εξυγίανση του Νεωρίου έχει αποφασισθεί να γίνει με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

    Νεώριο Σύρου

    Οι ίδιες πηγές δηλώνουν πως δεν ανησυχούν για την έκβαση του εγχειρήματος με δεδομένη την μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών αλλά και της βούλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει η ανασυγκρότηση του Νεωρίου και αποκαλύπτουν πως έχει προγραμματισθεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ναυπηγείο τις αμέσως επόμενες μέρες. «Θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία εάν δεν υλοποιηθεί η επένδυση μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Υπογραμμίζουν πως ισχυρό ενδιαφέρον για την επένδυση τους έχει δείξει και η αμερικάνικη πλευρά και υπενθυμίζουν πως τις προηγούμενες μέρες στο ναυπηγείο βρέθηκε η Ναυτική Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Rose E. Rice, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Σύρο.

    Στο μεταξύ, με πυρετώδεις ρυθμούς προχωράνε και οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του Νεωρίου, οι οποίες ήταν ανενεργές πάνω από ένα χρόνο, έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στην Onex. Η ενδιάμεση λειτουργία που ελέγχεται από τον νέο επενδυτή θα συμβάλει καταλυτικά στην πλήρη επαναδραστηριοποίηση των ναυπηγείων το ταχύτερο δυνατό ενώ παράλληλα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κύκλοι Onex στο mononews.gr: «Μια νέα εποχή ξεκινάει για το Νεώριο – Επαναλειτουργεί άμεσα το ναυπηγείο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στο Νεώριο: Στα μέσα Μαρτίου η αίτηση εξυγίανσης με «μοντέλο Μαρινόπουλου»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ανεβάζει στροφές» η Onex για το Νεώριο – Το χρονοδιάγραμμα για την μεταβίβαση των ναυπηγείων



    ΣΧΟΛΙΑ