• Business

    Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται μειώσεις τιμών σε καλές περιοχές


    Έως και κατά 22% μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή της Φιλοθέης με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, μία απόφαση που κατά πολλούς αποτελεί “οδηγό” για το πώς θα ευθυγραμμιστούν οι… φουσκωμένες σήμερα αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις καταβαραθρωμένες εμπορικές τους αξίες.

    Ειδικότερα, με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για την Α’ ζώνη Φιλοθέης (την πιο ακριβή), η τιμή ορίζεται σε 4.100 ευρώ, από 5.250 που ήταν αρχικά, δηλαδή μειώνεται κατά 22%, ενώ για την Γ’ ζώνη Φιλοθέης ορίζεται σε 3.650 ευρώ, από 4.350 που ήταν αρχικά, δηλαδή μειώνεται κατά 16,1%.

    Με την ίδια απόφαση καθορίζονται εκ νέου οι αντικειμενικές αξίες σε περιοχές του δήμου Δελφών, ως εξής:

    α) Για την Α’ ζώνη Επταλόφου σε 1.000 ευρώ.
    β) Για την Α’ ζώνη Λιλαίας σε 900 ευρώ.
    γ) Για την Α’ ζώνη Πολυδρόσου 1.150 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή του ΥΠΟΙΚ έρχεται στο πλαίσιο της συμμόρφωσης του Δημοσίου σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με βάση την οποία καλείται να “διορθώσει” τις αντικειμενικές αξίες σε τέσσερις περιοχές της χώρας: Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέο Βουτζά και Δελφούς.

    Τι μας λέει η απόφαση αυτή του υπουργείου Οικονομικών; Ότι στις λεγόμενες “καλές” περιοχές θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις των αντικειμενικών αξιών, που μπορεί να φτάσουν και το 25% (αν και μεσοσταθμικά η μείωση αναμένεται να κυμανθεί στο 15% περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες). Από την άλλη, μικρές θα είναι οι μεταβολές για τα ακίνητα στις μεσαίες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και αυξήσεις αντικειμενικών σε κάποιες περιοχές μεγάλων πόλεων της επαρχίας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αντικειμενικές κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών, όμως έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι η αναπροσαρμογή τους αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, και πλέον όλα δείχνουν ότι, με την ανοχή των δανειστών, οι νέες αντικειμενικές θα είναι έτοιμες στα τέλη Μαρτίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα ευτράπελα του νόμου Κατρούγκαλου: Για επικουρική 170 ευρώ θα πρέπει να δουλεύει κανείς μέχρι τα 80!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε πώληση των διαγνωστικών κέντρων προχωρά ο όμιλος Υγεία. Οι ανακατατάξεις στον κλάδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Π. Φουρλής (Leroy Merlin): Σχέδια για νέα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ