• Business

    Η Αγγελική Φράγκου διχάζει τους brokers: Πούλησε τελικά bulker η Navios;

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Προβληματισμό στα ανά τον κόσμο ναυλομεσιτικά γραφεία έχει προκαλέσει η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν η ναυτιλιακή της Navios Maritime Holdings προχώρησε τελικά στην πώληση ενός εκ των παλαιότερων bulk carriers του στόλου της. Γραφεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την Ευρώπη, αναφέρουν πως το bulker Navios Heracles (χωρητικότητας 52.061-dwt και κατασκευής 2001) αγοράστηκε από κινέζικη εταιρεία έναντι 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό ελαφρώς μεγαλύτερο από την τιμή των 8,4 εκατομμυρίων που δίνει το VesselsValue για το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο.

    Άλλα ναυλομεσιτικά γραφεία αναφέρουν πως οι παραπάνω πληροφορίες είναι αναληθείς και πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ιδιοκτησία του bulker της Navios.

    Σημειώνεται πως το supramax που ανήκει στον στόλο της κ. Φράγκου βγήκε προς πώληση στα τέλη του Νοεμβρίου. Αυτήν τη στιγμή, το Navios Heracles είναι ναυλωμένο, με τους ημερήσιους ναύλους να ανέρχονται σε 8.550 δολάρια, όπως αναφέρει το tradewinds.

    Η Navios αγόρασε το bulker τον Απρίλιο του 2003 από την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Thenamaris, έναντι 19,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Μέσα στο 2017 η ναυτιλιακή της κ. Φράγκου έχει πουλήσει άλλα δύο, παρόμοια bulk carriers. Συγκεκριμένα πούλησε το Navios Ionian (χωρητικότητας 52.067-dwt  και κατασκευής 2000) τον Μάρτιο για 5,3 εκατομμύρια δολάρια και δύο μήνες αργότερα το Navios Horizon (χωρητικότητας 50.346-dwt και κατασκευής 2001) έναντι 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Και τα δύο bulkers κατέληξαν σε κινεζικές εταιρείες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Ποιος είναι ο επενδυτής που απέκτησε το 5,1% της ΤΕΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Goulandris Bros: Δυνατό deal από τη ναυτιλιακή 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα μεγάλα σχέδια της Αγγελικής Φράγκου για τη Navios Containers



    ΣΧΟΛΙΑ