• Business

    Αγγ. Φράγκου: Αύξηση εσόδων και ισχυροποίηση του στόλου της Navios Holdings

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Αυξημένα έσοδα και μείωση των ζημιών της εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2018 η ναυτιλιακή Navios Maritime Holdings, της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, με τη διοίκηση της να εκφράζει την αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα θα εμφανίσουν περαιτέρω βελτίωση το επόμενο διάστημα.

    Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρίας το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 ανήλθαν στα 116,9 εκατ. δολ. έναντι 95,3 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Τα προσαρμοσμένα EBΙTDA διαμορφώθηκαν στα 28 εκατ. δολ. έναντι 17,5 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    H αύξηση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην σημαντική αύξηση του ισοδύναμου χρονοναύλωσης (TCE) κατά 39,8%, στα 10.983 δολ. ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2018 έναντι 7.857 δολ. ημερησίως την προηγούμενη χρονιά.

    Οι προσαρμοσμένες ζημίες μειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 34,1 εκατ. δολ. έναντι 39,6 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

    Ο στόλος της Navios Holdings αυξήθηκε κατά 11%, καθώς προστέθηκαν σε αυτόν εννέα πλοία kamsarmax και ένα capesize κατά την περίοδο 2017-2018. Επιπλέον η εταιρία πούλησε κατά την ίδια χρονική περίοδο τρία πλοία της με μέσο όρο ηλικίας στα 16,8 έτη. Με τις παραπάνω κινήσεις ο συνολικός μέσος όρος ηλικίας του στόλου της μειώθηκε κατά 13%.

    H Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και CEO της εταιρίας επισήμανε: “Είμαι ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2018, στα οποία εμφανίσαμε έσοδα και προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 116,9 εκατ. δολ. και 28 εκατ. δολ., αντίστοιχα. Αρχίζουμε να βλέπουμε την θετική επίδραση της βελτίωσης της ναυλαγοράς, στα οικονομικά μας αποτελέσματα. Οι τιμές των ναύλων στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου ενισχύθηκαν σημαντικά, με το ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) για το πρώτο τρίμηνο του έτους να διαμορφώνεται περίπου 40% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. “

    Παράλληλα, η κα Φράγκου τόνισε ότι: “Η Navios αποτελεί ένα παγκόσμιο brand που διαχειρίζεται στόλο 208 πλοίων. Η Navios Holdings ελέγχει άμεσα 72 μοντέρνα πλοία ξηρού φορτίου. Από τις αρχές του 2017, έχουμε αυξήσει τον στόλο μας κατά 11%. Ο στόλος φορτηγών πλοίων, με μέση ηλικία 7,7 έτη, είναι κατά 16% μικρότερος από τη μέση ηλικία του κλάδου συνολικά. “.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To deal του Γ. Αγγελικούση με την Ecochlor για 36 πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιφνιδιάζει και πάλι ο Π. Παππάς! Άλλα 18 πλοία στο στόλο της Star Bulk. Τι προβλέπουν τα νέα deals

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Χατζηγιάννης: Δυναμικό μπάσιμο στην αγορά των VLCCs



    ΣΧΟΛΙΑ