• Business

    A.M. Nomikos: Δεύτερη εξαγορά πλοίου για το 2018

    AM Nomikos

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου ultramax NM Cherry Blossom της AM Nomikos είναι χωρητικότητας 60.494-dwt και κατασκευής του έτους 2015


    Μία ακόμη κίνηση στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων πραγματοποίησε η ναυτιλιακή ελληνικών συμφερόντων A.M. Nomikos, προσθέτοντας στο στόλο της ένα φορτηγό πλοίο τύπου panamax.

    Στην ιστοσελίδα της εταιρίας προστέθηκε το πλοίο Thestelia K (πρώην BBG Ambition), κατασκευής 2009 και χωρητικότητας 82,108 dwt.

    Στα μέσα Ιουλίου 2018, είχε γίνει γνωστό ότι το πλοίο BBG Ambition πουλήθηκε στην εταιρία SwiftBulk, με έδρα τις ΗΠΑ, από την κινεζική Beibu Gulf Shipping, στην τιμή των 17,2 εκατ. δολ. Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή είχε αγοράσει το bulker έναντι μόλις 9,2 εκατ. δολ. το Μάρτιο 2016.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το splash247.gr, η SwiftBulk είναι θυγατρική της Α.Μ. Nomikos, η οποία και εμφάνισε το πλοίο στο στόλο της.

    Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ναυτιλιακή αποκάλυψε την πρώτη της κίνηση στην αγορά των μεταχειρισμένων για το 2018, όταν ενημέρωσε την ιστοσελίδα της προσθέτοντας το καινούργιο πλοίο  Osios David (χωρητικότητας 56.831-dwt και κατασκευής 2012). Το εν λόγω bulker ήταν το πρώτο που ενσωματώθηκε στον στόλο της AM Nomikos τους τελευταίους 18 μήνες.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές το συγκεκριμένο πλοίο αγοράστηκε από την ελληνική εταιρία έναντι 17,4 εκατ. δολάρια. Το κατασκευασμένο στα IHI ναυπηγεία bulk carrier, άνηκε στην Stamford Shipping με έδρα την Σιγκαπούρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Τσάκος: Πρώτο «μπάρκο» για τους μαθητές του μη κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Ο κρίσιμος Ιούλιος του 2015, η… βουτιά στην πισίνα και η μετεγκατάσταση στην Κύπρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Αλλαγή πλεύσης για τη Navios Containers. Τα νέα σχέδια για την εισαγωγή των μετοχών της στο Nasdaq

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ