• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Γιατί σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Navios Containers στη νορβηγική αγορά

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Η ναυτιλιακή Navios Containers, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, γνωστοποίησε ότι σταμάτησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της στη νορβηγική Over the Counter (ΟΤC) αγορά. To αίτημα έγινε από την ίδια την εταιρία, καθώς έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εισαγωγή των τίτλων της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία πραγματοποιεί δημόσια προσφορά για τη διάθεση 5.263.158 κοινών μετοχών της, σε τιμή που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 18 και 20 δολαρίων ανά μετοχή.  Συνολικά η Navios Containers διεκδικεί κεφάλαια ύψους 121 εκατ. δολ.

    Ακόμη η εταιρία προσφέρει στους αναδόχους την επιλογή, εντός 30 ημερών, να αγοράσουν έως και 789.474 επιπλέον κοινές μετοχές. Η ναυτιλιακή, η οποία υπέβαλε το ενημερωτικό δελτίο της στις χρηματιστηριακές αρχές τον Ιούνιο, ζήτησε να εισαχθούν οι μετοχές στην αγορά Nasdaq, με το σύμβολο «NMCI».

    Η νορβηγική OTC, έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρίας και αποφάσισε να σταματήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της μέχρι να υπάρξει νεότερη ειδοποίηση. Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης ήταν η 10η Σεπτεμβρίου 2018 και η τελευταία ημέρας εκκαθάρισης είναι σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

    Η Navios Containers σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς ενός containership χωρητικότητας 6,800 TEU και κατασκευής 2006 από την μητρική Navios Maritime Partners, L.P., καθώς και την απόκτηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 10,000 TEU και κατασκευής 2011 από άλλη εταιρία.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Χατζηπατέρας: Τι συμβαίνει τελικά με τη Dorian LPG και τη BW LPG; Oι τελευταίες εξελίξεις και το ενδεχόμενο της εξαγοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ευ. Πιστιόλης: Το μεγάλο deal που βάζει την Top Ships στην κινεζική χρηματοδοτική αγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος Έλληνας εφοπλιστής παίρνει πίσω τα σχέδιά του για είσοδο στον Nasdaq

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



    ΣΧΟΛΙΑ