Smart Idea. Γιατί ο Θεόδωρος Φέσσας επένδυσε 1 εκ ευρώ σε start up. Τι επιδιώκει

0
chess 1
chess 1

O Θεόδωρος Φέσσας προ 4 ετών αποφάσισε να δημιουργήσει IQbility. Το  «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του Ομίλου Quest, το οποίο ανακοίνωσε  ότι για το έτος 2016 οι συνολικές του επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 350.000 ευρώ ενώ τα τελευταία 4 χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την συγκεκριμένη αγορά πρόκειται για εταιρίες πολλά υποσχόμενες. Διεθνώς το ποσοστό εταιριών που πετυχαίνουν είναι 2 στις 10. Όμως στην περίπτωση που μια εταιρία πάει καλά τότε τα κέρδη μπορεί να είναι υπερπολλαπλάσια της αρχικής επένδυσης. Οι εταιρίες στις οποίες επενδύθηκαν τα παραπάνω κεφάλαια είναι οι εξής:

• Accusonus: λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης εξειδικευμένο στην αγορά των επαγγελματιών της μουσικής και του ήχου (www.accusonus.com).

• Reembed: video player ως υπηρεσία προς ηλεκτρονικούς εκδότες, e-tailers και λοιπά websites, μέσω της οποίας αποκτούν περισσότερα views, καταλαβαίνουν καλύτερα το κοινό τους έχοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένα video-analytics και δημιουργούν επιπλέον έσοδα από video-διαφημίσεις (www.reembed.com).

• Roadcube: εφαρμογή για την πληρωμή μέσω κινητού, υπηρεσιών και προϊόντων που απευθύνονται σε οδηγούς (πληρωμή καυσίμων από κινητό στην αντλία κ.ά.) (roadcube.com).

• Blendo: πλατφόρμα μέσω της οποίας πελάτες με παρουσία στο internet εξάγουν κρίσιμα δεδομένα από διαφορετικές cloud υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, τα επεξεργάζονται και στη συνέχεια τα αποθηκεύουν στη δική του cloud-based αποθήκη δεδομένων για περαιτέρω ανάλυση (www.blendo.co).

• Mist.io: λογισμικό παρακολούθησης και διαχείρισης υβριδικών cloud υποδομών. Η εν λόγω επένδυση αποτελεί συνέχεια (follow on) παλαιότερων επενδυτικών γύρων (www.mist.io).

• Allcancode: πλατφόρμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας στον προγραμματισμό. Η επένδυση γίνεται σε συνέχεια παλαιότερων επενδυτικών γύρων (www.allcancode.com).

Θεόδωρος Φέσσας
Θεόδωρος Φέσσας. Ετών 55. Πρόεδρος ΣΕΒ. Επικεφαλής Quest

Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν ανά εταιρεία κυμαίνονται από 20.000 έως 140.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω επενδύσεις έγιναν στα πλαίσια μεγαλύτερων επενδυτικών γύρων σε συνεργασία με funds του χώρου ή angel investors.

Εκτός από την επένδυση, οι επιλεγόμενες εταιρείες απολαμβάνουν υπηρεσίες θερμοκοιτίδας όπως γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure κ.λπ., ενώ παράλληλα επωφελούνται από τη συνεργασία με τα στελέχη, τις εταιρείες και το δίκτυο του Ομίλου Quest, τα οποία μεταφράζονται σε πόρους, μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας και κατά περίπτωση πρακτικές συνέργειες.

Ο Όμιλος Quest, μέσω του IQbility, αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη νέων ιδεών και επιχειρήσεων στην χώρα μας και μέσα από ένα δομημένο, οργανωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, βρίσκεται δίπλα τους τόσο στα πρώτα τους βήματα όσο και στην μετέπειτα πορεία τους.

Το IQbility τα τελευταία 4 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ σε κεφάλαια, υποδομές και υπηρεσίες σε περισσότερες από 10 ομάδες με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη και εδραίωση νέων επιχειρήσεων, νέων καινοτόμων ιδεών και περίπου 100 νέων θέσεων εργασίας στην χώρα μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here