• Business Of Fashion

    Βάντα Φεραγκάμο: Η αυτοκρατορία Ferragamo έχασε τη βασίλισσά της

    • NewsRoom


    Θλίψη σκόρπισε την Παρασκευή η είδηση θανάτου της Βάντα Φεραγκάμο, της χήρας του Σαλβατόρε Φεραγκάμο ο οποίος με επιμονή και ταλέντο έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Η Βάντα Φεραγκάμο τα τελευταία χρόνια υπήρξε η πρόεδρος επί τιμή του περίφημου οίκου υποδημάτων της Φλωρεντίας, τον οποίο ίδρυσε ο σύζυγός της.

    Η εκλιπούσα είχε αναλάβει τα ηνία του οίκου πριν από 58 έτη, όταν έχασε τον σύζυγό της. Ανέλαβε το «τιμόνι» μαζί με την 16χρονη κόρη της και γρήγορα έμαθε με πείσμα και επιμονή να ηγείται με μεγάλη επιτυχία ενός μεγάλου ομίλου και παράλληλα να είναι μητέρα έξι παιδιών.

    Η ίδια κατάφερε να κάνει πολλά βήματα, εξελίσσοντας τον οίκο υποδημάτων σε έναν από τους πιο διάσημους οίκους μόδας παγκόσμιου βεληνεκούς.

    Η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, μεταξύ άλλων στην παραγωγή ρούχων και αξεσουάρ.

    Μόλις πέρυσι, ο όμιλος Ferragamo κατέγραψε έσοδα ύψους σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2016, το δίκτυο λιανικής πώλησης του ομίλου Salvatore Ferragamo περιλάμβανε 402 καταστήματα άμεσης λειτουργίας (DOS), ενώ το λιανικό και ταξιδιωτικό κανάλι λιανικής πώλησης περιελάμβανε 281 καταστήματα που λειτουργούν από τρίτους (TPOS), καθώς και παρουσία σε μεγάλα πολυκαταστήματα και υψηλό -end multi-brand ειδικών καταστημάτων.

    Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια επανειλημμένως απέρριπτε τις φήμες σχετικά με μια πιθανή πώληση του οίκου μόδας και διόρισε τη Μικαέλα Λε Ντιβελέκ Λεμί, ένα σημαίνον πρώην στέλεχος του οίκου Gucci, στη θέση της νέας διευθύνουσας συμβούλου.

    Ο οίκος Salvatore Ferragamo υπήρξε το αγαπημένο brand των σειρήνων της μεγάλης οθόνης τη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ και αποτελεί πρότυπο ιταλικής δεξιοτεχνίας και στυλ. Η Μέριλιν Μονρόε ήταν μία από τις διάσημες πελάτισσες του οίκου. Η ξανθιά καλλονή της εποχής ενέπνευσε τον σχεδιαστή να δημιουργήσει την ψηλοτάκουνη γόβα, το παπούτσι που αποτέλεσε το «έμβλημα» της εταιρείας. Οι Audrey Hepburn, Ava Gardner, Greta Garbo, Anna Magnani, Paulette Goddard, Lauren Bacall, Sophia Loren, συνέβαλαν επίσης στην επιτυχία των παπουτσιών του Ferragamo.

    «Με τεράστια οδύνη… θέλουμε να ανακοινώσουμε την απώλεια της μητέρα μας» τονίζουν σε ένα μήνυμα στο προσωπικό της εταιρείας η Τζιοβάνα, ο Φερούτσιο, ο Λεονάρντο και ο Μάσιμο Φεραγκάμο.

    «Τα πολύτιμα διδάγματά της και η μνήμη της θα είναι για όλους εμάς ένα παράδειγμα ηθικής και πάθους για τη ζωή».

    Η Βάντα συνέχιζε να έχει ενεργό ρόλο στην εταιρεία ακόμα κι όταν παρέδωσε την προεδρία στον γιο της Φερούτσιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βlack Friday: Η «φρενίτιδα» του εξωτερικού ήρθε και στην Ελλάδα-Δείτε τις ημερομηνίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Ο Δημήτρης, η κυρία Καίτη , το πιο ηλίθιο πουλί και το θηριώδες σκάφος που πωλείται 3,6 εκατ. (9 φωτό)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Ωνάση στο Μεσολόγγι! (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ