• Business Of Fashion

    Η απόβαση του οίκου Givenchy στο Λονδίνο και ο ρόλος της Meghan Markle

    • NewsRoom


    Τον περασμένο Μάιο σχεδόν 18 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν τη Meghan Markle να βαδίζει με ένα φόρεμα της Clare Waight Keller προς το μέρος του Πρίγκιπα Ηarry, την ημέρα του γάμου τους. Τώρα, οι θαυμαστές της έχουν έναν νέο τρόπο να αγοράσουν τα ρούχα και τις τσάντες πολυτελείας της σχεδιάστριας του οίκου Givenchy.

    Την Πέμπτη, ο Givenchy άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Λονδίνο, το έβδομο που ανοίγει φέτος και αναμφισβήτητα το σημαντικότερο, παρά τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά το Brexit.

    “Το Λονδίνο είναι μία από αυτές τις διεθνείς μητροπόλεις στην οποία οποιοσδήποτε θέλει να έχει ισχυρή παρουσία, αφού θεωρείται η πρωτεύουσα της μόδας παγκοσμίως… όπου βρίσκονται οι μοντέρνοι πελάτες, που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Givenchy, Philippe Fortunato. “Brexit ή μη Brexit, αποτελεί ένα must προορισμό για τη λιανική πώληση. “

    Η Waight Keller, που γεννήθηκε στο Μπίρμινχαμ, ανέλαβε καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου το 2017. “Το γεγονός ότι η Clare είναι Βρετανή προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο στο μίγμα”, δήλωσε ο Fortunato. “Είναι πολύ παθιασμένη με το να φέρει την υψηλή μόδα στην πατρίδα της”.

    μεγκαν-μαρκλ-πριγκιπας-χαρι-βασιλικος-γαμος

    Αλλά ενώ η βρετανική καταγωγή της είναι ένα θετικό στοιχείο για το εγχώριο κοινό,  ήταν το αναμφισβήτητα εκπληκτικό βασιλικό νυφικό της Meghan Markle που εκτόξευσε τη δημοτικότητας της.

    Claire Wright Weller

    Ήταν το κομψό και μοντέρνο look που η Markle συνέχισε να προτιμά και σε άλλες εμφανίσεις της, όπως το μαύρο και λευκό φόρεμα στο οικογενειακό πορτρέτο για τα 70α γενέθλια του Πρίγκιπα Κάρολου, το ναυτικό παλτό στο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας και ένα λευκό φόρεμα-κάπα που φόρεσε στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

    Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το γαλλικό οίκο. Οι πωλήσεις του Alexander McQueen ενισχύθηκαν κατά 27% το 2011, όταν η Sarah Burton έντυσε τη Δούκισσα του Κέμπριτζ στο βασιλικό γάμο. Ωστόσο ο Fortunato επισημαίνει: “Δεν αφορά μόνο το εμπορικό κομμάτι, αλλά την τιμή που μας έκανε να μας επιλέξει. Σίγουρα η διαφήμιση ήταν μεγάλη, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε, να μετρήσουμε και να αποτιμήσουμε στα κέρδη μας. “

    Philippe Fortunato

    Το νέο κατάστημα, που στεγάζεται σε κτίρια του 18ου αιώνα, αναμειγνύει τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά, όπως τα παράθυρα με τόξα και οι ξύλινες οροφές, με σύγχρονες πινελιές, όπως μια γυαλιστερή κόκκινη σκάλα. Θα έχει γυναικεία και ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας αποκλειστικής νέας τσάντας μίνι bucket στην τιμή των 1.250 ευρώ, με στόχο να προσελκύσει την αυξανόμενη πελατειακή βάση της Givenchy.

    O Fortunato έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τo Givenchy. Νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι επιθυμεί να κλιμακώσει την επιχείρηση στο μέγεθος του Dior, με έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ, ανοίγοντας καταστήματα  φυσικά αλλά και online.

    “Η Clare είναι μία γυναίκα που σχεδιάζει για γυναίκες με ισχυρή οπτική”, δήλωσε ο Fortunato. “Δίνει στις γυναίκες την ελευθερία να ντυθούν το πώς θέλουν”.

    Μαρκλ-Μεγκαν-Βασιλισσα-Ελισαβετ
    Μέγκαν Μαρκλ και Βασίλισσα Ελισάβετ

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ