Υπό στενό δικαστικό κλοιό ο Λ. Μαρινόπουλος. Μήνυση από μεγάλη εταιρία ενάντιον του

0

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο για τον Λεωνίδα Μαρινόπουλο. Μετά από  μήνυση – έγκληση βιομηχανικής παραγωγικής εταιρείας εκκινήθηκε  ποινική διαδικασία εναντίον του τέως CEO της Μαρινόπουλος,  Λεωνίδα Μαρινόπουλου. Η εταιρεία αναφέρει πως εξαιτίας αυτών των ενεργειών παρεπείσθη σε επανέναρξη της συνεργασίας με τον Όμιλο Μαρινόπουλο λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης της εν λόγω αίτησης με αποτέλεσμα σημαντικότατες ζημίες της.

Έτσι προ ημερών στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης κακουργηματικής απάτης που διενεργείται από την Εισαγγελία Αθηνών, κλήθηκαν να δώσουν γραπτές εξηγήσεις πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες  οι κ.κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και Ιωάννης Παντολέων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Εισαγγελία Αθηνών, διερευνά, υπό το πρίσμα του κοινού ποινικού δικαίου, τις ενέργειες αυτών αλλά και άλλων στελεχών της Μαρινόπουλος και μελών της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της, για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2016 – Ιούλιος 2016.

Συγκεκριμένα διερευνάται πως οι ενέργειές τους αυτές, οδήγησαν προμηθευτές που είχαν διακόψει τη συνεργασία τους με τον όμιλο να αποφασίσουν επανέναρξη συνεργασίας λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης υπαγωγής της Μαρινόπουλος και συγγενών με αυτή εταιρειών στο άρθρο 99.

Μαρινόπουλος
Από αριστερά στα δεξιά οι κ.κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος

Η ποινική διαδικασία εκκινήθηκε κατόπιν μήνυσης – έγκλησης βιομηχανικής παραγωγικής εταιρείας. Η εταιρεία αναφέρει πως εξαιτίας αυτών των ενεργειών παρεπείσθη σε επανέναρξη της συνεργασίας με τον Όμιλο Μαρινόπουλο λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης της εν λόγω αίτησης με αποτέλεσμα σημαντικότατες ζημίες της.

Σημειώνεται πως στις 30 Σεπτεμβρίου είχε χορηγηθεί από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των κ.κ. Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.

Δύο εβδομάδες αργότερα πάντως οι εκδοθείσες προσωρινές διαταγές του Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με τις οποίες είχε απαγορευθεί προσωρινά, η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας του Πάνου και Στέφανου Μαρινόπουλου, έπαψαν να έχουν εκτελεστότητα, όπως είχε γνωστοποιήσει στα μέσα Οκτωβρίου με ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Πάνου και Στέφανου Μαρινόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here