Έσπασε τα κοντέρ η αξία του bitcoin: Κατέγραψε άνοδο 125% μέσα στο 2016

0

Καταγράφοντας άνοδο 125% το 2016,το bitcoin σημείωσε μία συγκλονιστική υπεραπόδοση σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα νομίσματα που εκδίδονται από κεντρικές τράπεζες. Πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια το ψηφιακό νόμισμα bitcoin ξεκίνησε τη νέα χρονιά ξεπερνώντας το ορόσημο των 1.000 δολαρίων.

Το bitcoin ενισχύθηκε κατά 2,5% στα 1.022 δολάρια στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγών Bitstamp, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2013. Αν και το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα ιστορικά καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις, τα δύο τελευταία χρόνια ήταν περισσότερο σταθερό.

Η αξία του ίσως ενισχύθηκε τον περασμένο χρόνο από την αυξημένη ζήτηση στην Κίνα λόγω της υποτίμησης του γιουάν κατά 7% το 2016. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών του bitcoin γίνονται στην Κίνα.

Το ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιείται για να διακινούνται χρήματα σε όλο τον κόσμο γρήγορα και ανώνυμα και δεν υπόκειται στην αρμοδιότητα κάποιας αρχής, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για όσους θέλουν να αποφύγουν τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, όπως αυτούς που ισχύουν στην Κίνα. Μπορεί επίσης να είναι ελκυστικό για όσους ανησυχούν για την έλλειψη μετρητών, όπως στην Ινδία όπου ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον Νοέμβριο απέσυρε από την κυκλοφορία χαρτονομίσματα υψηλής αξίας.

Αν και το bitcoin απέχει από το ιστορικό υψηλό των 1.163 δολαρίων που κατέγραψε στα τέλη του 2013 στην πλατφόρμα ανταλλαγών Bitstamp, τώρα υπάρχουν περισσότερα bitcoins σε κυκλοφορία ενώ η συνολική του αξία ανέρχεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο πάνω από τα 16 δισεκ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πίσω από την δολοφονία του Αμοιρίδη – Το μυστικό με τη μάνα, η κόρη και η θυρίδα με το χρυσό στην Αθήνα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Αττικής: μεγάλη κερδοσκοπία με την μετοχή της. Τι συμβαίνει;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ήλθε η ώρα του εισαγγελέα για την ΕΥΔΑΠ και την διοίκηση της. Να πώς έχασαν 17 εκ ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here