Με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας και των ανασφάλιστων ΙΧ, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την καθιέρωση ενός νέου αυτοκόλλητου – βινιέτας. Το σχέδιο αυτό θα έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, καθώς η εφαρμογή του και στα οχήματα με ξένες πινακίδες, που εισέρχονται στην Ελλάδα, θα υποχρεώνει τους οδηγούς τους να το προμηθεύονται κατά την είσοδό τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός του επόμενου έτους:

– όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικό αυτοκόλλητο σήμα στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο και τσιπάκι που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

– το σήμα θα δίνεται δωρεάν στους κατόχους των ελληνικών ΙΧ μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

– το σήμα θα είναι υποχρεωτικό να προμηθευτούν και τα ΙΧ  και φορτηγά με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έναντι αντιτίμου που το ύψος του θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ειδικό τέλος για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here