Αρχική Business Τράπεζα Αττικής: μεγάλη κερδοσκοπία με την μετοχή της. Τι συμβαίνει;

Τράπεζα Αττικής: μεγάλη κερδοσκοπία με την μετοχή της. Τι συμβαίνει;

0

Ανατιμητική κερδοσκοπία καθοδηγούμενη από εσωτερικά χαρτοφυλάκια βρίσκεται σε εξέλιξη την 2η Ιανουαρίου στην Τράπεζα Αττικής (Attica bank). Η μετοχή ανακάμπτει με κέρδη +24% στα 0,0360 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 84 εκατ.  Η σχέση τιμής προς λογιστική αξία διαμορφώνεται στα 0,12 επίπεδα στα οποία αντικατοπτρίζουν μια αξία για την Attica bank και όχι προφανώς τα 0,30 ευρώ αυτή η ακραία τιμή με την οποία πραγματοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου του 2015.

Η διοίκηση υπό τον Θ. Πανταλακη έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης με ομολογιακό και διάθεση προβληματικών δανείων.  Το προτεινόμενο σχέδιο είναι τόσο θολό και δυσδιάκριτο, τόσο ασαφές και ηθικά μεμπτό πως ένας επενδυτής θα πάρει και απόδοση στο ομολογιακό και προμήθεια από την αξιοποίηση των NPLs…. Βεβαια η αγορά πρόσφατα έστειλε την μετοχή σε ιστορικά χαμηλά δηλαδή κάτω από τα 0,030 ευρώ.

Η εικόνα της αγοράς την Δευτερα 2 Ιανουαριου 

Το θετικό momentum των τελευταίων συνεδριάσεων διατηρεί η χρηματιστηριακή αγορά και στην πρώτη συνεδρίαση του 2017. Συνεπικουρούμενος από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να υπερκεράσει τις 650 μονάδες και να κινηθεί προς τα υψηλά των 656 μονάδων. Αν και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σήμερα κλειστό και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε αρνητικό έδαφος, ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο της τάξης του 0,20% και βρίσκεται στις 644 μονάδες.

Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της MIG με ποσοστό 4,67% και ακολουθούν οι μετοχές της Πειραιώς (2,87%), Eurobank (1,71%), Εθνική (1,61%) και Alpha (0,53%). Εκτός του τραπεζικού κλάδου η ΔΕΗ κινείται στα επίπεδα των 2,92 ευρώ (+1,04%) και η Ελλάκτωρ στο 1,10 ευρώ (0,92%).

Φυσικά οι συναλλακτικοί όγκοι είναι περιορισμένοι και η αξία των συναλλαγών 75 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης ανέρχεται μόλις στα 2 εκατ.ευρώ. Πολλές μετοχές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει συναλλαγές ενώ από όσες άνοιξαν, 39 έχουν θετικό πρόσημο, 13 πτώση και 21 παραμένουν αμετάβλητες.

Στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική συνεδρίαση με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς. Το Χ.Α. Έπειτα από δύο έντονα πτωτικά χρόνια, έκλεισε το 2016 με μικρή άνοδο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και η εκτίμηση των στελεχών της αγοράς είναι πως η πορεία αυτή μπορεί να διατηρηθεί και το 2017.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Λίλιαν Μαργαρίτη
H Λίλιαν Μαργαρίτη στο mononews είναι αρχισυντάκτης του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Εργαστηκε στο παρελθόν στην εφημερίδα Κέρδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

More in Business, First_Business, Τράπεζες
Google
Google, Apple, Facebook, Amazon θα δώσουν μάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πεδίο κρίσιμων μαχών αναμένεται να αποδειχθεί το 2017 για τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Google, Apple, Facebook, Amazon...

Close