Η ΑΒ Βασιλόπουλος με σύγχρονες και υπεύθυνες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Εγκατάσταση πρωτοποριακού συστήματος ψύξης στο κατάστημα του Ρεθύμνου

0

Η ΑΒ Βασιλόπουλος οδηγεί για ακόμα μία φορά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά τροφίμων, με την εγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος ψύξης CO2OLtec της CARRIER, στο νέο ΑΒητικό κατάστημα του Ρεθύμνου.

Με την αποκλειστική χρήση φυσικού ψυκτικού μέσου CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία αποδεικνύει στην πράξη για ακόμα μια φορά την προσπάθεια της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την υπεύθυνη στάση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ, σε συνεργασία με την «Carrier Frigel Αποστόλου», γίνεται η πρώτη αλυσίδα στο εγχώριο λιανεμπόριο που μέσα από καινοτόμες λύσεις μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Η εταιρεία κερδίζει ταυτόχρονα την πρωτιά στην Ευρώπη ως το νοτιότερο σημείο εγκατάστασης με αποκλειστική χρήση φυσικού ψυκτικού μέσου διοξείδιο του άνθρακα, στο ολοκαίνουριο ΑΒητικο κατάστημα Ρεθύμνου. Η ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των μεθόδων που ακολουθεί η ΑΒ για την αποδοτική χρήση ενέργειας στο δίκτυο των 368 καταστημάτων της.

Το κατάστημα ΑΒ Ρεθύμνου
Το κατάστημα ΑΒ Ρεθύμνου

Σήμερα, στα καταστήματα τροφίμων, τα συστήματα ψύξης βρίσκονται με διαφορά στην κορυφή της ενεργειακής κατανάλωσης. Πάνω από το 40% της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος ενός καταστήματος και έως 60% του TEWI (Total Equivalent Warming Impact) αποδίδονται στην ψυκτική εγκατάσταση.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με άξονα την καινοτομία επενδύει στην αναβάθμιση των συστημάτων της. H επιδίωξη της εταιρείας για προστασία του περιβάλλοντος και υπεύθυνη λειτουργία υπογραμμίζεται από τις νέες λύσεις και τη χρήση σύγχρονων μεθόδων. Πιστή στη δέσμευσή της απέναντι σε όλους όσοι εδώ και 77 χρόνια της δείχνουν την εμπιστοσύνη τους, η ΑΒ εντάσσει τη βιωσιμότητα στην καθημερινή της λειτουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here