the wise man
the wise man
Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής
Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής

Πήραν και το τέταρτο τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργου οι κατασκευαστικές εταιρείες του Χρήστου Καλογρίτσα (Τοξότης και Ομάδα Κατασκευών). Ευτυχώς γιατί στην Attica Bank φώναξαν τον επικεφαλής του ομίλου, τον κύριο Χρήστο Καλογρίτσα προ ημερών και του ζήτησαν να μειώσει τον υπέρογκο δανεισμό. Δεν ξέρουμε εάν ο επιχειρηματίας θα μειώσει το δανεισμό ή θα αυξήσει τις εγγυήσεις – π.χ. εκχώρηση και της μελλοντικής σύμβασης του συγκεκριμένου έργου – αλλά ο Στουρνάρας καραδοκεί μέσω του Πανταλάκη και συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την πορεία νοικοκυρέματος της τράπεζας.

Για το έργο να πούμε το εξής: είναι μεγάλο, ύψους 74 εκατ,. ευρώ και η κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών προσέφερε έκπτωση 51%. Συμπτωματικά, μικρές εταιρείες έδωσαν έκπτωση πολύ κοντά όπως η Κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-Πετρής, η οποία έδωσε έκπτωση 49,59% (η ΤΕΚΑΛ κατασκευάζει τα έργα της Cosco στον ΟΛΠ). Δηλαδή η Τοξότης θα έχανε το έργο για 1,41%. Τρίτη στην κατάταξη ήρθε η κοινοπραξία Ξανθάκης – Παπαϊωάννου με έκπτωση 47%. Η μεγαλύτερη εταιρεία του κάδου, η Ακτωρ έδωσε προσφορά με τη μικρότερη έκπτωση 35%.

– Κουίζ: Ποια μεγάλη εταιρεία που κινείται στο χώρο της υγείας ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στο ευρωκοινοβούλιο για τις ζημιές που υπέστη από το PSI, μπας και κάποιοι θορυβηθούν και γίνει κάτι με την θηλιά των χρεών των εταιρειών αυτών προς τις τράπεζες;

– Και μια και για τα περί PSI o λόγος, στις 23 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή που έχει καταθέσει το ΕΤΕΠΑΠ, το επικουρικό ταμείο πετρελαιοειδών για τις ζημίες που υπέστησαν τα αποθεματικά του από «κούρεμα» του PSI του 2012. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, Κτίριο 4 Αίθουσα 9, αριθ. πινακίου Η2/9 για όσους θέλουν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία στο ακροατήριο.

– Αποχώρησε τελικά από την Globo Technologies ένας ακόμα επαγγελματίας, ο οποίος δε βλέπει προκοπή…

illustrate the wise manΕκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ είναι οι οφειλές που έχουν μεταξύ τους τα «παιδιά» της ΔΕΗ. Πρόκειται για τους διαχειριστές ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΑΔΜΗΕ. Όπως πληροφορείται η στήλη, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ χρωστούν περί τα 840 εκατ. ευρώ στον ΛΑΓΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του οφείλει πάνω από 840 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Την ίδια ώρα σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ χρωστά και η ΔΕΗ.

  • Να σημειωθεί ότι ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρικές εταιρείες κατά 100% της ΔΕΗ και κατά κάποιο τρόπο στην αγορά θεωρούνται ως «παιδιά» της. Πολλά από τα στελέχη μάλιστα που έχουν σταδιοδρομήσει εκεί προέρχονται από την μαμά ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκλεκτές συγγένειες.
  • Θυμάστε που σας λέγαμε για το «ισόβιο» διευθυντικό στέλεχος της ΕΑΒ που δεν πατάει σχεδόν ποτέ στη Βιομηχανία, που δουλεύει ελάχιστα και η εταιρεία του πληρώνει τις βενζίνες; Λοιπόν όπως πληροφορείται η στήλη ο «ισόβιος» εξυπηρετείται και σε κάτι ακόμη. Κάθε 15 ή 30 μέρες λαμβάνει και μία προκαταβολή της τάξεως των 3.000 ως μέρος της συνολικής αποζημίωσης που θα πάρει όταν θα φύγει από την ΕΑΒ. Ναι καλά ακούσατε. Νομιμότατο μεν αλλά από την άλλη σε ποια ιδιωτική εταιρεία εργαζόμενος που δεν θα πατούσε ποτέ και θα ήταν με το ένα πόδι εκτός από την εταιρεία θα ελάμβανε και προκαταβολές από την αποζημίωση; Αν το βρείτε πείτε και σε μας να πάμε να εργαστούμε διότι παρότι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες ανέσεις μόνο σε κάτι ΔΕΚΟ τη δεκαετία του ’80 επί ΠΑΣΟΚ, συναντούσε κανείς.
Traders from ECB (ΕΚΤ)
Traders from ECB (ΕΚΤ)

O Επενδυτής από τις Βερμούδες : Τον επενδυτή από τις Βερμούδες ο οποίος μέσα σε δυο μήνες πραγματοποίησε υψηλό τζίρο στο Ελληνικό χρηματιστήριο αναζητούν χρηματιστηριακές εταιρίες. Όχι φυσικά γιατί συνέβη κάτι αλλά περισσότερο για λόγους… κοινωνικής κριτικής. Και τούτο διότι τον Ιανουάριο ένας κωδικός, από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τα Νησιά Βερμούδες, πραγματοποίησε  τζίρο που επηρέασε σημαντικά το ελληνικό χρηματιστήριο.  Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία Axianumbers, ο κωδικός αυτός πραγματοποίησε αγορές 1,29 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 31,68 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση του να είναι εκροές 30,39 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα 16 κωδικοί από το Λουξεμβούργο πραγματοποίησαν αγορές 42 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 5,4 εκατ. ευρώ, ήτοι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 36,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως συνολικά οι εισροές των ξένων ανήλθαν στα 37,1 εκατ. ευρώ για τον μήνα που πέρασε. Επίσης και τον μήνα Δεκέμβριο 2 μερίδες από τις Βερμούδες είχαν πραγματοποιήσει εκροές 5,5 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 62,6% έναντι 64,3% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 2,6%.

O Βασίλης Μηλιώνης

Βασίλης Μηλιώνης
Ο Βασίλης Μηλιώνης με την Εύα Καϊλή

Μόνο ιστορίες χλιδής έχουν να διηγηθούν οι φίλοι του Βασίλη Μηλιώνη της Hellas Power .  Χλιδές , σπατάλες, σαμπάνιες, πούρα. Μερικές από αυτές είναι οι εξης: Το 2011 μένει πλέον σε διαμέρισμα της Ηρώδου Αττικού, για το οποίο πληρώνει 8.000 ευρώ ενοίκιο τον μήνα. Δεν τον νοιάζει. Η συγκεκριμένη κατοικία ήταν μια ανάσα από την Πλατεία Κολωνακίου, εκεί που βρίσκεται το αγαπημένο του Rock ‘n’ Roll όπου μαζεύεται με τους φίλους του για να αποφασίσουν που θα πάνε να τα σπάσουν Σάββατο βράδυ. Ήταν ένα τέτοιο Σάββατο βράδυ τον Οκτώβριο του 2012, που απόλαυσε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο πρώτο κεντρικό καναπέ του «Θάλασσα» περιστοιχισμένος από ευειδείς καλλονές και φίλους του.

Βασίλης Μηλιώνης (Hellas Power)

Ο Βασίλης Μηλιώνης στο κέντρο που τραγουδούσε τότε ο Γιώργος Μαζωνάκης

Στο τραπέζι του κυριαρχούσαν οι σαμπάνιες Crystal, οι βότκες Beluga και τα λουλούδια! Εκατοντάδες δίσκοι με γαρύφαλλα «εκτοξεύτηκαν» το συγκεκριμένο βράδυ στον Γιώργο Μαζωνάκη, εκτινάσσοντας τον λογαριασμό στα 80.000 ευρώ!

Κάτι που φυσικά δεν τον απασχολούσε καθόλου. Λεφτά υπήρχαν και ας μην ήταν δικά του, αλλά του ελληνικού δημοσίου, οπότε πρόβλημα ουδέν.

Η σύλληψή του λίγες εβδομάδες αργότερα, «τσαλάκωσε» για τα καλά την δημόσια εικόνα του επιχειρηματία που νόμιζε ότι θα ήταν για πάντα στο απυρόβλητο, ζώντας μια μυθική ζωή στην Ελλάδα της κρίσης.

Όμως όπως αποδείχτηκε μεταγενέστερα ούτε η προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό, άλλαξε πολλά πράγματα σε ότι είχε να κάνει με την δημόσια εικόνα του.

Μπορεί μόλις βγήκε να εξαφανίστηκε για λίγο και να σταμάτησε τις ηχηρές εξόδους, όμως τον Ιούλιο του 2014 ξαναχτύπησε, αυτή την φορά στη Μύκονο.

Κάλεσε τριάντα φίλους του, ξοδεύοντας για ένα τριήμερο 100.000 ευρώ, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά του στο νησί των ανέμων, όπου είχε νοικιάσει luxury βίλες για την διαμονή τους.

Οι φωτογραφίες με τον ίδιο να φοράει χρυσό ρολόι και την παρέα του να βουτάνε στο Καλό Λιβάδι, όπου είχε «κλείσει» πρώτη σειρά ξαπλώστρες για όλους, έγιναν για πολλοστή φορά αντικείμενο σχολιασμού.

Οι τυχεροί που έδωσαν το παρόν απόλαυσαν την φιλοξενία του κ. Μηλιώνη, ενώ οι ντόπιοι θυμούνται ακόμη τις δεκάδες μποτίλιες σαμπάνιας, βότκας και τεκίλας που στάλθηκαν από γνωστή κάβα του νησιού στις βίλες που είχε νοικιάσει ο Μηλιώνης, αλλά και τα θηριώδη τζιπ που είχε νοικιάσει για τις μετακινήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Δικαιοσύνη μίλησε: Στη φυλακή ο Άρης Φλώρος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The wise man: Οι νέες business Λασκαρίδη, Δασκαλαντωνάκη και Κάτσου. Tα καλά νέα για το Φυσικό Αέριο

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ποιος τραπεζίτης δε θέλει να γίνει CEO στην Πειραιώς; Τι συμβαίνει με τον Α. Θωμόπουλο και τον Ε. Βασιλάκη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here