Τεράστια άνοδος στα εικονικά διαζύγια. Τι συμβαίνει;

Διέξοδο από τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές αναζητούν χιλιάδες πολίτες. Οι αιτήσεις για αλλαγή φορολογικής έδρας στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού δεν έχουν προηγούμενο, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής». Επιχειρηματίες γίνονται με μικρό κόστος φορολογικοί κάτοικοι άλλων χωρών, μεταφέροντας δραστηριότητες στο εξωτερικό και μειώνοντας τα δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα.

Κύπρος, Μάλτα, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο αποτελούν τις βασικές τους επιλογές. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται εκατοντάδες ραντεβού, όπου εξειδικευμένες εταιρείες συμβούλων παρέχουν λύσεις για την καλύτερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και φορολογικών υποχρεώσεων.

Εκεί που γίνονται «χρυσές» δουλειές είναι οι υπηρεσίες προς ελεύθερους επαγγελματίες, που διατηρούν σχετικά υψηλά εισοδήματα. Στις εναλλακτικές λύσεις, εκτός από την αλλαγή φορολογικής έδρας, περιλαμβάνονται εταιρικά σχήματα στα οποία μεταφέρονται περιουσιακά στοιχεία, εικονικά διαζύγια για φορολογικούς λόγους, έμμεσοι τρόποι αμοιβής, δημιουργία Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων σε τρίτες χώρες και περιορισμό στο ελάχιστο δυνατό των επίσημων συναλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ εμπιστευτικό: Νέα απόρρητη έκθεση γεμάτη απαιτήσεις στο φως της δημοσιότητας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ.Στασινόπουλος: Ο μεγαλύτερος βιομήχανος της χώρας καλεί Τσίπρα, όβερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Φωτίου: Οι περικοπές συντάξεων δεν ήταν φοβερές, για την υπουργό με τα 10 ακίνητα και τις καταθέσεις στο Λονδίνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here