Στα χέρια της αστυνομίας ο CEO της Deutsche Bank Israel: «Έκρυβε» από την εφορία 147 εκατ. δολάρια

0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Φορολογική Αρχή του Ισραήλ  έγινε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Deutsche Bank στη χώρα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορούμενος για ανακριβή αναφορά συναλλαγών αξίας άνω των 550 εκατ. σέκελ (147 εκατ. δολαρίων).

Η Αρχή ανέφερε ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος της Deutsche Bank Israel και του διευθύνοντος συμβούλου της Μπόαζ Σβαρτς αναφορικά με μια σειρά από αδικήματα.

Σύμφωνα με τη φορολογική αρχή, η Deutsche Bank Israel δήλωνε στοιχεία σαν να διενεργούσε συναλλαγές μόνο για μη κατοίκους Ισραήλ, οι οποίοι επωφελούνται από μηδενικό φορολογικό συντελεστή, ενώ παρείχε υπηρεσίες και σε Ισραηλινούς, για τις οποίες απαιτείται η καταβολή φόρου. Η αξία των συναλλαγών αυτών, ανέφερε η φορολογική αρχή, ξεπέρασε τα 550 εκατ. σέκελ τα τελευταία έξι χρόνια.

«Η τράπεζα στο Ισραήλ και το εξωτερικό ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και με αυστηρές νομικές συμβουλές», έγραφε η ανακοίνωση. «Συνεργαζόμαστε με τις φορολογικές αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Big Business: Στον Καλογρίτσα και η τέταρτη εργολαβία του άξονα Πάτρα – Πύργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθήνα: 5 στέκια για απολαυστικό καφέ στο κέντρο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Οι νεες business Λασκαρίδη, Δασκαλαντωνάκη και Κάτσου. Tα καλά νέα για το Φυσικό Αέριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημήτρης Κατακουζηνός
Ο Δημήτρης Κατακουζηνός , ετών 35, στο mononews γράφει οικονομικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here