Σουρωτή: Χαμηλώνει το τίμημα για την πώληση του 4,5% ο Αγροτικός Συνεταιρισμός

0

Μία ακόμη προσπάθεια πώλησης του 4,5% των μετοχών της Σουρωτή Α.Ε. που κατέχει θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής χαμηλώνοντας την τιμή εκκίνησης της μετοχής στο 1,05 ευρώ από 1,20% που είχε θέση στην πρώτη δημοπρασία.

Η έκτακτη συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής μετά από τη σχετική απόφαση, όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας με ανοιχτή δημόσια πρόσκληση και υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους σε κλειστό φάκελο, πλέον των νομιμοποιητικών εγγράφων, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος ανοιχτός διαγωνισμός που είχε προκηρύξει ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός για την πώληση του ποσοστού του στη Σουρωτή κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος για την απόκτηση των μετοχών, ενώ σιγή ιχθύος τήρησαν και οι δύο γνωστοί διεκδικητές για την απόκτηση της εταιρίας, ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη και η Coca Cola HBC συμφερόντων Αναστάση Δαυίδ.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματικός όμιλος Ιβάν Σαββίδη κατέχει περίπου 40% στη Σουρωτή και η Coca-Cola HBC  κατέχει γύρω στο 20% των μετοχών.

Οι νέοι όροι της πλειοδοτικής διαδικασίας απόκτησης των μετοχών της Σουρωτή Α.Ε. διαμορφώνονται ως εξής:

1. Εγγυητική επιστολή διάρκειας ενός (1) μηνός ή τραπεζική επιταγή, ποσού 100.000 €.

2. Με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών σε κλειστό φάκελο, να κατατεθούν νομιμοποιητικά έγγραφα των ενδιαφερομένων. Στην περίπτωση συμμετοχής διά αντιπροσώπου, απαιτείται πλέον των νομιμοποιητικών εγγράφων, η προσκόμιση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου.

3. Ο τόπος διενέργειας είναι τα γραφεία του Α.Σ. Σουρωτής, οδός Μαυρομάτη Γ, αρ. 2, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

4. Ο χρόνος υποβολής των προσφορών είναι 16:00-17:00, με τιμή εκκίνησης 1,05 €.

5. Ημερομηνία διεξαγωγής η ημέρα Τετάρτη, 22-02-2017.

6. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει δημοσίως μετά τις 17:00 ενώπιον της Επιτροπής, όπου θα ανακοινωθούν οι προσφερόμενες τιμές. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που θα υπάρξουν άνω της μίας προσφοράς, βάσει των διατάξεων του κώδικα πολιτικής δικονομίας θα ακολουθήσει ανοιχτή δημόσια πλειοδοτική διαδικασία μεταξύ των δύο καλύτερων προσφορών.

7. Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, και η παράδοση των μετοχών πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την καταβολή του τιμήματος.

Η κατατεθειμένη εγγυητική επιστολή του πλειοδοτούντος κρατείται ως προκαταβολή του συνολικού τιμήματος.

8. Οι εγγυητικές των λοιπών συμμετεχόντων επιστρέφονται σε αυτούς (πλην του πλειοδότη) μετά το πέρας της διαδικασίας.

9. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν προσέλθει προς υπογραφή ή δεν καταβάλει εγκαίρως το υπολειπόμενο ποσό του τιμήματος, η εγγυητική καταπίπτει ως ποινική ρήτρα υπέρ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής.

Η τριμελής επιτροπή του Δ.Σ. του Α.Σ.Σ. για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας:
Πρόεδρος: Πεχλιβανίδης Δημήτριος (τηλ. 6977.32.72.72)
Γραμματέας: Τζιώλας Αναστάσιος (τηλ. 6972.705.545)
Μέλος: Καραλής Ιωάννης (τηλ. 6976.23.77.57)
Πληρεξούσιος δικηγόρος: Σιμόπουλος Θεόδωρος (τηλ. 6932.627.950)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δωρεά έργου ανεκτίμητης αξίας στη Βουλή των Ελλήνων από την Παπαστράτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Intrasoft International: Ολοκλήρωσε μια ακόμα τραπεζική συνεργασία στην Αφρική

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here