Αριστείδης Πίττας
Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas

Ακόμη ένα πλοίο προστέθηκε στο στόλο της ναυτιλιακής Euroseas, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Αριστείδης Πίττας, καθώς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ολοκληρώθηκε η παραλαβή ενός νεότευκτου φορτηγού πλοίου.

Η μετοχή της ναυτιλιακής στη συνεδρίαση της Wall Street της Τετάρτης 18/1 στις 16.55 (ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν στα 1,72 δολάρια με άνοδο της τάξεως του 3,61%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

Αριστείδης Πίττας

Ειδικότερα, η Euroseas ανακοίνωσε ότι παρέλαβε ένα νεότευκτο φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου ultramax με προσωρινή ονομασία «Hull DY 160» (χωρητικότητας 63.500-dwt και κατασκευής 2017), το οποίο και θα λάβει το όνομα «Alexandros P».

Το Alexandros P, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 21 Δεκεμβρίου, η ναυτιλιακή το είχε εξαγοράσει πετυχαίνοντας μια αρκετά επικερδή συμφωνία, η οποία σήμανε και την επίσημη λήξη μιας δικαστικής περιπέτειας.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε συμφωνία με τα κινεζικά ναυπηγεία Dayang του ομίλου SinoPacific Shipbuilding Group για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης του πλοίου αυτού στο 62% της τιμής του, που είχε παραγγείλει το 2014, δίνοντας έτσι τέλος στην δικαστική διαμάχη με τα ναυπηγεία που είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2016.

ναυπηγεία Dayang
Τα ναυπηγεία Dayang του ομίλου SinoPacific Shipbuilding Group

Το Alexandros P – μαζί με το αδελφό του πλοίο που φέρει προσωρινή ονομασία “Hull DY 161” – η Euroseas τα είχε παραγγείλει δύο χρόνια πριν στα κινεζικά ναυπηγεία για την τιμή των 27,7 εκατ. δολαρίων το καθένα.

Ωστόσο, με τη νέα συμφωνία η ναυτιλιακή πλήρωσε το 62% της τιμής του πλοίου και κατέβαλε περίπου 17,1 εκατ. δολάρια, συν επιπλέον και ένα ποσό ύψους 500.000 δολαρίων που ήταν απαραίτητο για την ολοκλήρωση της παραλαβής του.

Ο κ. Πίττας, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, σχολίασε σχετικά με την ολοκλήρωση της παραλαβής του Alexandros P τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της απόκτησης του Alexandros P, ενός φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου ultramax, την κατασκευή του οποίου επιβλέπαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Την ίδια στιγμή, η παραλαβή του πλοίου αυτού, καταλαγιάζει τη δικαστική διαμάχη που είχαμε με τα ναυπηγεία και μας τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ανάκαμψη της αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος Λασκαρίδης: Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για θαλάσσια μόλυνση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ολοκληρώθηκε η πώληση του MSC Cristina έναντι 125 εκατ. δολαρίων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
Ο Ευριπίδης Κουτσοχρήστος έχει τελειώσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στο mononews.gr γράφει θέματα ναυτιλιακά, επιχειρηματικά και κοινωνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here