Περίεργη εκτίμηση. Το δολάριο θα καταρρεύσει με τον Τραμπ (όπως έγινε το 1980)

Η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί καθώς η υπερβολική ανάπτυξη έχει εκθέσει το δολάριο στον κίνδυνο κατάρρευσης μέσα σε ένα χρόνο, δήλωσε στο CNBC ο συνιδρυτής του ομίλου συμβούλων Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF), David Marsh. Ειδικότερα, ο εξειδικευμένος σύμβουλος εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, εκτιμά πως το δολάριο οδεύει σε κατάρρευση αντίστοιχη με αυτή του 1980, καθώς το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα συνεχίζει να ενισχύεται βρίσκοντας στήριξη στη νέα ηγεσία των ΗΠΑ, μετά την άνοδο των τελευταίων ετών.

Το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά περίπου 10% σε ετήσια βάση τα προηγούμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, εξήγησε ο Marsh προσθέτοντας πως είναι ακριβώς η αντίθετη πορεία από αυτήν που λέει ότι θέλει ο νέος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εκτιμώ ότι το δολάριο θα συνεχίσει να ενδυναμώνεται για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια και μετά θα καταρρεύσει, ακριβώς όπως έγινε στις αρχές του 1980», σημείωσε ο ίδιος.

«Όλα όσα λέει ότι θέλει να κάνει ο Τραμπ – να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες – δεν θα βοηθηθούν από αυτό», πρόσθεσε.

Μια από τις βασικές πολιτικές της καμπάνιας του Τραμπ επικεντρώνεται στην αναθέρμανση της μεταποιητικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, μια βιομηχανία η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Σε κάθε περίπτωση, το δολάριο βρίσκεται σε ανοδική τροχιά από την εκλογή Τραμπ το Νοέμβριο, με ορισμένους να αποδίδουν την ενδυνάμωσή του στις ενθαρρυντικές πολιτικές Τραμπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here