Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία
Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners

Μετά την είδηση ότι η ναυτιλιακή GasLog Partners – της οποίας επικεφαλής είναι ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός – αποφάσισε να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά 3.750.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την Τρίτη 24/1 με ποια τιμή θα γίνει η διάθεσή τους στο επενδυτικό κοινό.

Πήτερ Λιβανός

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε πως οι νέες κοινές μετοχές που θα εκδοθούν πρόκειται να διατεθούν στην τιμή των 20,50 δολαρίων/τεμάχιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν την option, εντός ενός χρονικού περιθωρίου διάρκειας 30 ημερών, να προχωρήσουν στην εξαγορά επιπλέον 562.500 κοινών μετοχών της GasLog Partners.

Εάν εξασκηθεί η option αγοράς των πρόσθετων τεμαχίων, τότε θα εισρεύσουν στα ταμεία της ναυτιλιακής επιπλέον 11,5 εκατ. δολάρια από τα συνολικά έσοδα που αναμένονται από τη δημόσια προσφορά.

Η GasLog Partners ανακοίνωσε ότι τα έσοδα που θα προκύψουν – τα οποία υπολογίζεται να ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 76,8 εκατ. δολαρίων – πρόκειται να διοχετευτούν στη χρηματοδότηση «γενικών εταιρικών σκοπών», οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν πιθανές εξαγορές μεταχειρισμένων πλοίων, αποπληρωμή χρέους, κεφαλαιουχικές δαπάνες, ή ακόμη και κεφάλαιο κίνησης.

Ωστόσο, για την ώρα, η εταιρεία εκτιμά ότι η πρώτη χρηματοδότηση θα αφορά πιθανές εξαγορές από τη μητρική GasLog Ltd.

Πήτερ Λιβανός GasLog Partners
Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) «GasLog Seattle» της GasLog Partners είναι χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής του έτους 2013

Όπως εξήγησε η διοίκηση της ναυτιλιακής της οποίας ηγείται ο κ. Λιβανός, η Citigroup θα αναλάβει ως ο μοναδικός ανάδοχος της δημόσιας προσφοράς, κρατώντας το βιβλίο προσφορών.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου o αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της GasLog Partners, δίνοντας σύσταση “buy” και θέτοντας τιμή-στόχο τα 24 δολάρια/τεμάχιο, με το σκεπτικό ότι η ναυτιλιακή βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση σε σχέση με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει από τη μητρική της GasLog.

Μάλιστα, από τη στιγμή που η GasLog Partners έχει υπογράψει ναυλοσύμφωνα για 9 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη Shell με τη συνολική τους αξία να κυμαίνεται στα 3 δισ. δολάρια, ο Ben Nolan υποστήριξε ότι «αναμένουμε οι μεταφορές της εταιρείας να σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 10% σε ετήσια βάση για αρκετά χρόνια ακόμη».

Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία έχει 13 δεξαμενόπλοια που μπορεί να πουλήσει στη θυγατρική GasLog Partners.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημόσια προσφορά 3,75 εκατομμυρίων μετοχών της GasLog Partners

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Η Euroseas πούλησε για scrap το πλοίο που είχε αγοράσει πριν από ένα μήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
Ο Ευριπίδης Κουτσοχρήστος έχει τελειώσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Στο mononews.gr γράφει θέματα ναυτιλιακά, επιχειρηματικά και κοινωνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here