Γιατί ο Θ. Βασιλάκης βάζει 20 εκατ. ευρώ και σώζει Hyundai και ΚΙΑ – Όλο το παρασκήνιο

0

Στην υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες κατέληξε ο Όμιλος Δάβαρη, με τη συμμετοχή του Ομίλου Βασιλάκης ως επενδυτή, έπειτα από αρκετούς μήνες προετοιμασίας & διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, η Derasco  – εταιρεία ελεγχόμενη από τον  Θ. Βασιλάκη –  υπέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα του 2016 , σύμβαση εξυγίανσης των εταιρειών HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας KIA) με τις Τράπεζες Πιστωτές τους όσο και τους μετόχους των δύο Εταιρειών.

Η σύμβαση προβλέπει συμφωνία για τον σημαντικό περιορισμό των οφειλών των δυο εταιρειών, κυρίως σε επίπεδο Τραπεζικών δανείων, μέσω της υπαγωγής των δυο εταιρειών σε διαδικασία εξυγίανσης με βάση της διατάξεις του άρθρου 106β.

Με κύρια προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης εξυγίανσης του 106β , η οποία έχει ήδη υποβληθεί στα Δικαστήρια και αναμένεται να εξελιχθεί στους επόμενους μήνες, η συμφωνία προβλέπει την επανακεφαλαιοποιηση των δυο εταιρειών από την DERASCO με συνολικά κεφάλαια 20 εκ. ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα αντιστοιχεί συνολικά στο 70% των μετοχών των δυο εταιρειών. Ο κος Πάνος Δάβαρης θα παραμείνει επίσης μέτοχος των εταιρειών με 30% .

Hyundai

Τα μέρη έχουν λάβει την σύμφωνη γνώμη των δύο κατασκευαστών , Hyundai & KΙΑ τόσο για την προβλεπόμενη αλλαγή μετοχικής σύνθεσης όσο και για την υποβολή των εταιρειών σε εξυγιαντική διαδικασία του 106β.

KIA

Είναι σημαντικό επίσης ότι έχει προβλεφθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση που προέρχεται τόσο από τον Επενδυτή όσο και από τις Τράπεζες για να διασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις εμπορικής λειτουργίας των δυο εταιρειών κατά τους επόμενους μήνες που θα διαρκέσει η εξυγιαντική διαδικασία κατά τις προβλέψεις του 106β.

Τόσο ο Όμιλος Δάβαρη όσο και ο Όμιλος Βασιλάκη προσδοκούν ότι η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασία θα δώσει την δυνατότητα στις εταιρίες HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (ΚΙΑ) να διαδραματίσουν εκ νέου σημαντικό ρολό στην αγορά αυτοκίνητου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Ρήγας: Επενδύσεις 1,5 δισ. δολαρίων για τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ισραήλ από την Energean Oil

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛ: Έρημος και μόνος ο Σταύρος, στον αέρα η κυριακάτικη έκδοση του «Βήματος»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μινωικές Γραμμές: Γιατί ο Grimadli απέσυρε δύο πλοία του από την Αδριατική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here