Μυτιληναίος: Στρατηγική συνεργασία της ΜΕΤΚΑ με την IPS

0

Η METKA, η εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίος, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με την International Power Supply (IPS), κατασκευάστρια του βραβευμένου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid), Exeron.

Οι εφαρμογές off-grid (εκτός δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος) αντιπροσωπεύουν ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς παραγωγής ενέργειας, που βασίζεται στη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας και των τιμών των ηλιακών φωτοβολταϊκών και της αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες.

Στις σημαντικές αυτές εφαρμογές, συγκαταλέγονται οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, οι απομακρυσμένες λύσεις ηλεκτροδότησης στο χώρο της παραγωγής πετρελαίου και αερίου και των αντίστοιχων αγωγών, καθώς επίσης η ηλεκτροδότηση των κοινοτήτων που δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο (off-grid).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΜΕΤΚΑ θα γίνει στρατηγικός επενδυτής στην IPS, με μερίδιο 10%, μέσω αύξησης κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα, καθώς επίσης και να αναπτύξει περαιτέρω την ηγετική θέση της στην παγκόσμια αγορά των εφαρμογών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid).

Επιπλέον, η ΜΕΤΚΑ έχει αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα του συστήματος Exeron σε αρκετές από τις υπάρχουσες, καθοριστικής σημασίας, αγορές που δραστηριοποιείται, καθώς και το δικαίωμα προαιρετικής απόκτησης επιπλέον μεριδίου 10% με τον ίδιο μηχανισμό και εισφορά σε μετρητά, ενώ η IPS και η ΜΕΤΚΑ θα αναζητήσουν από κοινού σημαντικές ευκαιρίες ανά τον κόσμο, στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid), αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυτιληναίος: Πως η μετοχή του από τα 3,80 βρέθηκε στα 6,15 ευρώ; Έχει συνέχεια η άνοδος;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Λούλης: Αγορά ομολόγων 10 εκατ. ευρώ της Μύλοι Λούλη από την EBRD

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρινόπουλος: Η Ρ. Σπυράτου αποκαλύπτει όλο το σχέδιο διάσωσης. Τι θα γίνει με τους 12.000 εργαζομένους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here