Μυτιληναίος: Και η IBG αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της

Έπειτα από τις Wood & Company  και την Alpha Finance μια ακόμα χρηματιστηριακή, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) έρχεται να αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για τη μετοχή της Μυτιληναίος.

Η IBG η αναβαθμίζει την τιμή στόχο της Μυτιληναίος από τα 7,2 ευρώ στο 9,5 ευρώ, ενώ διατηρεί σταθερή τη σύσταση «buy».

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση της Μυτιληναίος αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του ομίλου, καθώς η νέα οντότητα, με στήριξη από ισχυρό ισολογισμό και παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών, θα είναι ικανή να αξιοποιήσει τις σημαντικές ευκαιρίες που αναμένεται να προκύψουν στις αγορές ενέργειας και μετάλλων στην Ελλάδα και να καταστεί πιο ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά ενεργειακών έργων (EPC).

Στο μοντέλο αποτίμησης, η χρηματιστηριακή συμπεριλαμβάνει μέρος μόνο των εκτιμήσεων της διοίκησης της Μυτιληναίος για τις συνεργίες που θα προκύψουν από τη συγχώνευση.

Εκτός των συνεργιών, η πιο απλή επιχειρηματική δομή και το υγιές πιστωτικό προφίλ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG, ο δείκτης καθαρού χρέους / EBITDA θα υποχωρήσει κάτω από τη μονάδα το επόμενο έτος) θα καταστήσει ευκολότερο για τη Μυτιληναίος να χρηματοδοτήσει νέες εξαγορές ή επενδύσεις, υποδηλώνοντας σημαντικό περιθώριο ανόδου και για τη μετοχή του ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όμιλος Μυτιληναίου: Πρωτοποριακή συμφωνία 10ετούς διάρκειας της Αλουμίνιον με τη General Electric

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όμιλος Μυτιληναίου: Δύο μήνες νωρίτερα ο μετασχηματισμός- Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όμιλος Μυτιληναίου: Συμφωνία 60 εκατ. ευρώ της ΜΕΤΚΑ για κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημήτρης Κατακουζηνός
Ο Δημήτρης Κατακουζηνός , ετών 35, στο mononews γράφει οικονομικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here