Μαρινόπουλος: Στο σφυρί 22 καταστήματα του μετά το deal με τον Σκλαβενίτη- Ποια είναι

0

22 καταστήματα του καλείται να »θυσιάσει» ο Μαρινόπουλος, αφού τόσα σε Αττική και Κρήτη θα πρέπει να βγουν στο σφυρί για να προχωρήσει το deal Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλου, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ολομέλεια της Επιτροπής αποφάσισε χθες ομόφωνα την έγκριση για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου του Ομίλου Μαρινόπουλος από τον Ομιλο Σκλαβενίτη, υπό την προϋπόθεση της εκποίησης 22 καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της απόκτησης του αποκλειστικού ελέγχου από τη Σκλαβενίτης των τμημάτων ενεργητικού και παθητικού των εταιρειών Μαρινόπουλος ΑΕΓΕ, Σούπερ Μάρκετ Ξυνός Α.Ε., Express Μ Α.Ε., Σούπερ Μάρκετ Πειραϊκόν Α.Ε. καθώς και τις εταιρείες Μαρκέτα Αρβανίτης ΑΕΕ, Παλαμάρης Εμμανουήλ ΑΕΕΕΔ, Κρόνος Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ, Ζεύξη – Ελληνικά Παντοπωλεία και Υπεραγορές Τροφίμων ΑΠΕΕ και Guedo Holding

Η έγκριση πραγματοποιήθηκε υπό όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Όμιλος Σκλαβενίτης έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο ένας όρος είναι η διατήρηση – για μεταβατική χρονικό περίοδο τριών χρόνων τη συνεργασία με συγκεκριμένους προμηθευτές τόσο του Μαρινόπουλου όσο και κοινούς, που εξαρτώνται από τους δύο ομίλους σε ποσοστό πάνω από το 22% των πωλήσεών τους. Ο δεύτερος όρος είναι η εκποίηση 22 καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο και ειδικότερα:

4 καταστήματα στον Δήμο Πειραιά
3 καταστήματα στον Δήμο Αθηναίων
3 καταστήματα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου
2 καταστήματα στο Παλαιό Φάληρο
από 1 κατάστημα στους Δήμους Νέας Σμύρνης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Ασπροπύργου, Νίκαιας, Βριλησσίων και Καλλιθέας
2 καταστήματα στο Ηράκλειο Κρήτης
1 κατάστημα στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατσούλης – Καραβάτου στα δικαστήρια με το Ε (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ανδρέας Παπανδρέου, η τρομοκρατία, η CIA… (Έγγραφο)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τραμπ σπρώχνει το Ρολόι της Αποκάλυψης μισό λεπτό πιο κοντά στην καταστροφή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here