Κυρίαρχοι στην παγκόσμια ναυτιλία οι Έλληνες πλοιοκτήτες με επενδύσεις 3,7 δισ. δολάρια

0

Βασικοί παίχτες στη σκακιέρα της παγκόσμιας ναυτιλίας και το 2016 αναδείχτηκαν οι Έλληνες πλοιοκτήτες με επενδύσεις 3,7 δισ. ευρώ. Πρώτοι στις αγορές αλλά και τις πωλήσεις πλοίων σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipping Research, οι ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων αγόρασαν 285 πλοία έναντι 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πούλησαν 178 εισπράττοντας αντίστοιχα 2,108 δισ. δολάρια.

Στις αγορές απέκτησαν 207 φορτηγά πλοία, έναντι 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια,

  • 51 δεξαμενόπλοια έναντι 1,3 δισ.,
  • 16 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας 88,2 εκατομμύρια δολάρια και
  • ένα πλοίο μεταφοράς αερίου αξίας 3,2 εκατ.δολ.

Στη δεύτερη θέση οι Κινέζοι, οι οποίοι βρίσκονται πολύ πίσω με 155 πλοία συνολικά αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι Νορβηγοί με μόλις 45 συνολικής αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου.

Στις πωλήσεις, οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές, πούλησαν 178 πλοία εισπράττοντας 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ειδικότερα πούλησαν 127 φορτηγά, 42 δεξαμενόπλοια, δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα μεταφοράς αερίου. Ακολουθούν οι Γιαπωνέζοι με 155 πλοία και εισπράξεις 1,6 δισ. και οι Γερμανοί με 108 και έσοδα 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άνθιμος Θωμόπουλος: Τι συμβαίνει με τον τραπεζίτη;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο κύμα κακοκαιρίας- Πώς αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές γίνονται νέος “στόχος”

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κιόρτσης (Nestle) : Πώς προσπάθησε 2 φορές να βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Πώς τους ξανάπιασαν στο Υπ. Οικονομικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σόφη Ζιώγου
H Σόφη Ζιώγου έχει σπουδάσει ΕΜMΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σε εφημερίδες όπως η Επιχειρώ, η Οικονομία κ.λπ και έπειτα πήγε στη Δανία για να γυρίσει 3 χρόνια μετά με ένα μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και τον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (KUA). Το αξιοποίησε, όταν δούλεψε στον Όμιλο της Ναυτεμπορικής. Στο mononews.gr γράφει stories.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here