Κίνδυνος εξ΄ανατολών… για τον ελληνικό τουρισμό!

0

Ανησυχίες για τις εξελίξεις που θα επιφέρει στον ελληνικό τουρισμό η εντεινόμενη αποσταθεροποίηση της γειτονικής μας Τουρκίας, εκφράζουν τουριστικοί παράγοντες, παρά το γεγονός τα πρώτα μηνύματα που καταγράφονται από τις προκρατήσεις διεθνών αγορών είναι θετικά.  

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, ότι θετικά κινούνται οι προκρατήσεις ενώ η εντεινόμενη αποσταθεροποίηση της Τουρκίας σίγουρα δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για τον τουρισμό μας».

el venizelos

Εν τω μεταξύ, θετικά εξελίσσεται και η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2016, με την κίνηση του αεροδρομίου να ανέρχεται σε 1,35 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 14,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Οι επιβάτες εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 18%. Οι Έλληνες επιβάτες κατέγραψαν δυναμική άνοδο της τάξης του 19%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 7%.

Συνολικά, για το έτος 2016, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης, με 20,02 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες (+10,7%) την κίνηση του 2015.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι επιβάτες εξωτερικού σημείωσαν διψήφια επίπεδα ανόδου κατά 11,2% και 10,4% αντίστοιχα, φθάνοντας τα 7,15 εκατ. και 12,87 εκατ.

Η άνοδος αυτή αποτυπώνεται τόσο στους Έλληνες ταξιδιώτες που κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 15%, όσο και στους ξένους επισκέπτες που αυξήθηκαν κατά 8%.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του έτους 2016 έφτασε τις 189 χιλιάδες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, με αύξηση και στα δύο σκέλη, εσωτερικού και εξωτερικού, κατά 6,4% και 8,1% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορίστηκε το ΔΣ του ΕΦΚΑ – Διοικητής αναλαμβάνει ο Αθ. Μπακαλέξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου: «Το πάθος του ποτού οδήγησε τον Αναστασιάδη …»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Αυτό που ζητάμε είναι η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τζίνα Αγγούρη
Η Τζίνα Αγγούρη στο mononews γράφει θέματα business και τουριστικά. Εργαστηκε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here