Η εισαγγελέας κ. Ελένη Τουλουπάκη ερευνά την εμπλοκή συζύγου μεγαλοεκδότη (ιστοσελίδων) σε σκάνδαλο για παράνομο στοίχημα

0

Σάλος έχει προκληθεί με την εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό στην Ελλάδα, μετά από συνταρακτικά στοιχεία εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Ελένη Τουλουπάκη μελετά  σε βάθος στοιχεία – φωτιά για στοιχηματικές εταιρείες που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα και είτε λειτουργούν παρατύπως είτε δεν αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και τα αδικήματα που προκύπτουν είναι απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδής αναφορά στην Αρχή.
Οι τζίροι των συγκεκριμένων στοιχηματικών εταιριών είναι.. στον Θεό αφού ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμιζεται ότι  εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη είχε συνοδεύσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο στο Παρίσι για να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ.  Επίσης η κ.Τουλουπάκη ήλεγξε την υπόθεση παραβίασης των αρχείων του υπουργείου Εσωτερικών παραμονές των εκλογών τις 25ης Ιανουαρίου 2015, άσκησε διώξεις για το σκάνδαλο του ΟΤΕ, συνέταξε το πόρισμα για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ερεύνησε την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια,ασκώντας διώξεις κατά της »Σέχτας Επαναστατών».

Τι ερευνά η έμπειρη εισαγγελέας 

Στην εισαγγελική έρευνα για τον αθλητικό στοιχηματισμό φέρεται να εμπλέκεται μεγάλη στοιχηματική εταιρεία που δρα στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιοκτήτες της φέρονται η σύζυγος μεγαλοεκδότη, ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και ραδιοφωνικού σταθμού, πρώην γενικός διευθυντής άλλης στοιχηματικής εταιρίας και ανώτατο στέλεχος εταιρείας που φαίνεται αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο Travel plan-ΕΠΟ.

football

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι ότι στοιχεία της δικογραφίας είχαν κλαπεί σε διάρρηξη που έγινε στην ΥΕΕΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ), αλλά η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος φρόντισε να τα ξαναπάρει στα χέρια της και να συνεχιστεί η έρευνα.

Η όλη υπόθεση αναζωπυρώθηκε από ένα έγγραφο που εστάλη στον υπουργό Oικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και στα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Στο έγγραφο αυτό περιγράφεται λεπτομερώς πως οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ως κέλυφος άλλες εταιρείες που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Παράλληλα φοροαποφεύγουν χρησιμοποιώντας server στη Μάλτα. Κάποιες στοιχηματικές εταιρείες μάλιστα δεν υποβάλουν καν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ούτε αποδίδουν ΦΠΑ!

Ο υπουργός Oικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Ο υπουργός Oικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Στο θέμα των στοιχηματικών εταιρειών αναφέρθηκε στην αγόρευση της στο μικρό Koriopolis η αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου. Επεσήμανε ότι για την άδεια λειτουργίας μιας στοιχηματικής εταιρείας στην Ελλάδα συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:

-Να είναι νομίμως εγκατεστημένες στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο
-Να είχαν άδεια λειτουργίας στην πατρίδα τους το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2011
-Να παρείχαν στοιχηματικές υπηρεσίες στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2011 και δώθε.

Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναδεικνύει τις παρατυπίες στη λειτουργία ορισμένων στοιχηματικών εταιρειών που εμφανίζονται με νόμιμη προσωρινή άδεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here