Επιβεβαίωση του mononews: Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής λέει ο Φραγκιαδάκης

0

Στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα ανέφερε ο CEO της Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Όπως μάλιστα δήλωσε στο Reuters o κ. Φραγκιαδάκης, σχεδιάζει και άλλες πωλήσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ του mononews.

«Είναι γνωστό ότι από επιχειρηματικής σκοπιάς, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική. Ωστόσο, αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης και θα επικεντρωθούμε στην τήρηση των δεσμεύσεών μας. Είναι μια συνεχής διαδικασία και βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο», σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Σε ερώτηση για το εάν είναι εφικτό ένα deal, σημείωσε ότι αναμένει ολοκλήρωση της πώλησης εντός του έτους, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Ο κ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι η τράπεζα, με θυγατρικές σε Σερβία, πΓΔΜ, Αλβανία, Ρουμανία και Κύπρο, σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα ποντάρει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά υπάρχει ακόμη μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσης», ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα είναι σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. «Εως τώρα, οι επιδόσεις μας δείχνουν ότι είμαστε σε τροχιά. Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα ήπιο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα πετύχουμε τους στόχους», τόνισε.

Όπως είχε αποκαλύψει σήμερα το mononews, o Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ετοιμάζεται για «χατ τρικ», αφού μετά την επωφελή για την Εθνική πώληση της Finansbank στην Τουρκία και της UBB στην Boυλγαρία, βγάζει στην αγορά την Εθνική Ασφαλιστική, ένα από τα μεγαλύτερα asset όλου του κλάδου.

Αν και η διοίκηση της Εθνικής επιχείρησε να πείσει την DGComp να της επιτρέψει να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας αλλά καθώς δεν τα κατάφερε, θα επιδιώξει να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λ. Φραγκιαδάκης: Το «χατ τρικ» του αφεντικού της Εθνικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: S&P: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «CCC+» για την Εθνική Τράπεζα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Κύπρου: Μία δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here