Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» για τη διάσωση της Μαρινόπουλος

0

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης. Η σχετική έγκριση δόθηκε μετά από συνεδρίαση της ολομέλειας της ανεξάρτητης αρχής, αφού ελήφθησαν υπόψη και κρίθηκαν επαρκείς οι δεσμεύσεις της Σκλαβενίτης για την εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αθήνα και Κρήτη αλλά και τη διατήρηση υπό συγκεκριμένους όρους και χρονικό διάστημα της συνεργασία με προμηθευτές.

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο όμιλος Σκλαβενίτης αναλαμβάνει:

1. Να εκποιήσει συνολικά είκοσι δύο (22) καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, πρέπει να εκποιηθούν 19 καταστήματα στην Αττική, από τα οποία στους δήμους Πειραιά (4 καταστήματα), Αθηναίων (3 καταστήματα), Αγίου Δημητρίου (3 καταστήματα), Παλαιού Φαλήρου (2 καταστήματα), Νέας Σμύρνης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Ασπροπύργου, Νίκαιας, Βριλησσίων και Καλλιθέας (από 1 κατάστημα), καθώς και στο Ηράκλειο Κρήτης (2 καταστήματα) και στο Λασίθι (1 κατάστημα).

2.  Να διατηρήσει – για μεταβατική χρονική περίοδο τριών (3) ετών και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – την εμπορική του συνεργασία με συγκεκριμένους προμηθευτές, και ειδικότερα αφενός με τους τοπικούς προμηθευτές που είχε ο όμιλος Μαρινόπουλος, και αφετέρου με τους κοινούς προμηθευτές που εξαρτώνται από τους δύο ομίλους σε ποσοστό ανώτερο του 22% των πωλήσεών τους.

Κατά την κρίση της Επιτροπής, τα προαναφερόμενα διορθωτικά μέτρα είναι επαρκή, κατάλληλα και αναλογικά για να διασφαλίσουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμούς στις επιμέρους σχετικές αγορές λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε αγορές εφοδιασμού (procurement) στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η γνωστοποιηθείσα πράξη, η οποία αφορά μεταξύ άλλων στην απόκτηση συνολικά 383 καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλος από τον όμιλο Σκλαβενίτης, πραγματοποιείται δυνάμει των από 28.9.2016 αντίστοιχων Συμφωνιών Εξυγίανσης και Μεταβίβασης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 106β και 106θ του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας).

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛ: Το… deal με Σαββίδη, τα λεφτά που δίνει και το “κούρεμα” των τραπεζών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Xαμός στον Πύργο Τραμπ! Γιατί οι ένοικοι του… φεύγουν άρον – άρον (pics)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here