Εμ. Κορωνιωτάκης: Το Golden Boy του ΑΔΜΗΕ με τα 250.000 ευρώ δηλώνει ότι φταίνε τα media

0
Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης (τέως πρόεδρος ΑΔΜΗΕ), Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Φωτόπουλος
Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης (τέως πρόεδρος ΑΔΜΗΕ), Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Φωτόπουλος

Επιστολή με την οποία τονίζει ότι φταίνε τα media και όχι ο ίδιος για τα 250.000 μισθό που λάμβανε από τον ΑΔΜΗΕ  εν μέσω κρίσης δημοσιοποίησε ο τέως πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Εμ. Κορωνιωτάκης. Ο ίδιος εξηγεί ότι παραιτήθηκε όχι από ενοχή ή λιγοψυχία αλλά από αγανάκτηση, αηδία και θλίψη. Στην επιστολή επιτίθεται στους δημοσιογράφους, ενώ αφήνει αιχμές για συναδέλφους του που δεν του συμπαραστάθηκαν. Ο ίδιος επικαλείται τους αγώνες που έχει δώσει «για να κρατηθεί στα χέρια μας αυτή η εταιρεία”.  «Βρίσκομαι εν βρασμώ ψυχής και δε θέλω να συνεχίσω προς το παρόν”… «από τα νέα καθήκοντα όποια και να είναι αυτά που θα μου ανατεθούν θα κάνω το καλύτερο για τη δικαίωση του αγώνα μας”

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κορωνιωτάκη έχει ως εξής:

Συνάδελφοι (Αγαπητοί και μη),

Όπως ήδη γνωρίζετε έχω υποβάλει την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας μας.

Οδηγήθηκα σε αυτή την κίνηση όχι από ενοχή ή λιγοψυχία.
Αγανάκτηση, αηδία και θλίψη με οδήγησαν.

Αγανάκτηση και αηδία για τον ανελέητο εξευτελισμό που έχω υποστεί εγώ και η οικογένειά μου όλες αυτές τις μέρες από δημοσιογράφους που ξεπερνώντας κάθε όριο, καταρρακώνουν όποιον θέλουν, χωρίς καν να τους ενδιαφέρει για ποιον μιλάνε.

Αλλά και θλίψη γιατί περίμενα, κάποιοι συνάδελφοι που ξέρουν χρόνια τώρα ποιος είναι αυτός που κατακρεουργούν τα κανάλια και ο τύπος, τι αγώνες έχει δώσει για να κρατηθεί στα χέρια μας αυτή η εταιρεία, να έκαναν κάτι, να έδειχναν την συμπαράστασή τους σε έναν άνθρωπο που 30 χρόνια σε αυτή την εταιρεία δεν έδωσε ποτέ το δικαίωμα για ένα σχόλιο.

Πέρασα από θέσεις που, όλοι γνωρίζετε πόσο «ευαίσθητες» ήταν για να τις εκμεταλλευτείς.

Ποιος μπορεί να πει έστω μια λέξη για την ηθική μου και την ακεραιότητά μου.
Και όμως όλα ξεχάστηκαν, όταν αποφάσισαν κάποιοι ότι είναι ώρα να καθαρίζουμε απ΄αυτόν.

Άραγε τυχαίο αυτή την εποχή;;;;;

Τόσο δύσκολο ήταν να ψάξουν λίγο παραπάνω για το τι ακριβώς έχει γίνει και ξαφνικά ο Μανώλης δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για την τσέπη του;

Κάποιο συνάδελφοι πάντως ξέρουν πολύ καλά πως έγινα τα πράγματα.

Συνάδελφοι,

ξέρω ότι βρίσκομαι «εν βρασμώ ψυχής» και δεν θέλω να συνεχίσω προς το παρών.

Ελπίζω όμως ότι οι περισσότεροι από εσάς, με ξέρετε τόσα χρόνια και καταλαβαίνετε τι με οδήγησε στη παραίτηση.

Σας χαιρετώ και ελπίζω ο αντικαταστάτης μου να συνεχίσει τον αγώνα μας για έναν ΑΔΜΗΕ στην υπηρεσία της χώρας μας. Εγώ από τα νέα καθήκοντα όποια και να είναι αυτά που θα μου ανατεθούν θα κάνω το καλύτερο για την δικαίωση του αγώνα μας.

Συναδελφικά,

Μανώλης Κορωνιωτάκης»

 

Τo mononews.gr έγραφε χθες: 

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι επικεφαλής της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τους «χρυσούς» μισθούς εν μέσω κρίσης. Σύμφωνα με όσα είχε αναδείξει σε ερώτησή του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος αύξησαν τις αποδοχές τους και μάλιστα αναδρομικά, με αποτέλεσμα το Δεκέμβριο να λάβουν άνω των 250 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, που αντιστοιχούν σε μισθό άνω των 20 χιλιάδων ευρώ μηνιαία.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα. Οι δύο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here