Αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές για το φυσικό μεταλλικό νερό ZARO’S από τον Ψηλορείτη

0

Ρεκόρ εξαγωγών κατάφερε να σημειώσει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ZARO’S, το οποίο παράγει η εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ ΑΕ, συνεχίζοντας την αυξητική τάση που είχε σημειώσει το 2015. 

Οι εξαγωγές για το 2016 εκτοξεύθηκαν κατά 128% το 2016, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης την προηγούμενη χρήση (2015) ήταν 62% σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επέκτεινε την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως η Κίνα, το Βέλγιο και η Νότια Αφρική, ενώ παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, το ZARO’S συνέχισε να καταγράφει υψηλές επιδόσεις και αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά ενισχύοντας περαιτέρω το μερίδιό του.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ισραήλ, οι εξαγωγές του ZARO’S αυξήθηκαν κατά 167% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ το 2016 σηματοδότησε την είσοδο του προϊόντος στις αγορές της Κίνας, του Βελγίου και της Νοτίου Αφρικής. Επιπλέον, το νερό του Ψηλορείτη συνέχισε να διατίθεται σε αγορές εντός και εκτός Ευρώπης, όπως στον Καναδά τη Γαλλία, και τη Γερμανία.

Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας το 2016 παρουσίασαν αύξηση κατά 2,73% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κάτι που οφείλεται κυρίως στα αυξανόμενα μεγέθη των εξαγωγών και την τουριστική κίνηση. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «οι πωλήσεις του ZARO’S κινήθηκαν ανοδικά, παρά τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα από την υπόθεση της «Μαρινόπουλος», με την εταιρεία να μετριάζει, όσο ήταν δυνατό, τις επιπτώσεις αυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι νέες business της Αθήνας με την Lockheed Martin. Όλο το παρασκήνιο με τα F16 και τα νέα F35

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστηρ Παλλάς (ΔΣ): Δίκαιο και εύλογο το τίμημα που προσφέρει η Apollo

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Moody’s: Credit negative για τις τράπεζες οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημήτρης Κατακουζηνός
Ο Δημήτρης Κατακουζηνός , ετών 35, στο mononews γράφει οικονομικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here