• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βλαντιμίρ Πούτιν: Πώς η Ρωσία ανακαλύπτει και εκπαιδεύει τους ταλαντούχους νέους

    • Bloomberg


    O  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να δημιουργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών. Για να δημιουργηθεί όμως η νέα αυτή γενιά γνωρίζει ότι πρέπει να χτίσει κορυφαία σχολεία αντάξια των δυτικών. Και αυτό κάνει . Προ ημερών ο Ρώσος ηγέτης συναντήθηκε με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους μαθητές της χώρας σε τηλεοπτική συνομιλία για την αξία της ζωής, της αγάπης και της μάθησης. Συγκεντρώθηκαν στο Sirius, ένα εκπαιδευτικό κέντρο που εδρεύει στο Σότσι και δημιουργήθηκε μετά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 με τη στήριξη πολλών δισεκατομμυριούχων. Προωθούμενη από το Κρεμλίνο ως πρότυπο για την καλλιέργεια του ταλέντου, το Sirius φιλοξενεί 600 εξαιρετικούς μαθητές το μήνα με εντατικά μαθήματα σε όλα, από φυσική και την κωδικοποίηση έως το σκάκι και το μπαλέτο.

    «Όσο πιο έξυπνοι και μορφωμένοι είναι οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο επιθετικοί γίνονται» δήλωσε στους δημοσιογράφους τον περασμένο Ιούλιο ο Πούτιν, ένας αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής του δρόμου» στα νιάτα του.

    Η επιθετικότητα του Πούτιν στην παγκόσμια σκηνή έχει μετατραπεί απροσδόκητα σε καταλύτη για μια επενδυτική έκρηξη στη ρωσική εκπαίδευση. Καθώς οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να εργάζονται για να απομονώσουν τη Ρωσία για την υποτιθέμενη εμπλοκή της στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ένας αυξανόμενος αριθμός μεγιστάνων αποσύρουν τα παιδιά τους από τα δυτικά σχολεία και τοποθετούν χρήματα σε ιδιωτικά έργα που θα βοηθήσουν τις προσπάθειες του Πούτιν να αναστρέψει την πτώση εθνικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

    Πούτιν Πούτιν Πούτιν Πούτιν Πούτιν



    ΣΧΟΛΙΑ