• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής εισέρχεται η Nestle

    • Bloomberg
    Nestle


    Ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την απόκτηση του βραχίονα των συμπληρωμάτων διατροφής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck θεωρείται πλέον η Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, μετά την αποχώρηση άλλων ενδιαφερόμενων «μνηστήρων».

    Σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η Nestle κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά και η γερμανική εταιρεία είναι πιθανό να επιλέξει τον «νικητή» της διαδικασίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Μεταξύ των υποψήφιων μνηστήρων είναι επίσης εταιρείες όπως οι Reckitt Benckiser Group Plc και η Mylan NV, όμως η Nestle θεωρείται ο επικρατέστερος «μνηστήρας». Άλλωστε εδώ και καιρό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας, Mark Schneider, κάνει προσπάθειες προκειμένου να ενισχύσει όλο και περισσότερο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα της υγείας. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τον περασμένο μήνα εξαγόρασε την καναδική βιομηχανία διατροφικών συμπληρωμάτων Atrium Innovations έναντι 2,3 δισ. δολαρίων.

    Η Merck επιδιώκει να πωλήσει τη μονάδα η οποία εμπορεύεται βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, για να επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στον τομέα του φαρμάκου. Ο γερμανικός όμιλος δήλωσε πρόσφατα ότι χρειάζεται χρήματα για να ενισχύσει το τμήμα υγείας και να προχωρήσει σε δοκιμές νέων φαρμάκων, όπως το αντικαρκινικό Bavencio. Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πιθανή πώληση για να εξοφλήσει μέρος των χρεών της.

    Στις εμπορικές επωνυμίες του εταιρείας  συμπεριλαμβάνονται το Neurobion, ένας συνδυασμός βιταμινών Β καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής Seven Seas.

    Η γερμανική επιχείρηση παρουσίασε έσοδα 860 εκατ. ευρώ (1,03 δισ. δολάρια) για το 2016.

    Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός όμιλος της Pfizer, ο οποίος κατέγραψε πωλήσεις 3,4 δισ. δολαρίων το 2016, αναμένεται να λάβει μη δεσμευτικές προσφορές στις αρχές του έτους με πιθανούς αγοραστές τις Nestle, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline Plc, Sanofi και Reckitt Benckiser.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Εμμανουηλίδης: Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος και CEO της Nestlé Ελλάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μητρική του οίκου Gucci αποφάσισε ότι τα Puma δεν είναι… του επιπέδου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλλάζουν όλα στο Facebook: Πώς επηρεάζονται media και επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ