• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κεφάλαια 1,2 δισ. δολαρίων αναζητεί η Energean Oil & Gas

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας


    Κεφάλαια ύψους 1,2 δισ. δολαρίων προσπαθεί να εξασφαλίσει η Energean Oil & Gas προκειμένου να είναι σε θέση να αναπτύξει δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η Energean συνεργάζεται με τη Morgan Stanley για να μπορέσει να εξασφαλίζει χρηματοδοτικά κεφάλαια από τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ισραηλινών εταιρειών.

    Στόχος της Energean είναι να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση αρχές του ερχόμενου έτους.

    Τα εν λόγω κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των υποδομών που απαιτούνται για την εξαγωγή φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin, καθώς και για την κατασκευή αγωγού για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Energean εκτιμά ότι το συνολικό κόστος της ανάπτυξης των κοιτασμάτων θα ανέλθει περίπου σε 1,5 δισ. δολάρια και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία είναι πιθανό να αντλήσει τα 300 εκατ. δολάρια που υπολείπονται προχωρώντας σε πώληση μετοχών σε μεταγενέστερο στάδιο.

    Σύμβουλοι της εταιρείας σχετικά με το ενδεχόμενο διάθεσης μετοχών είναι η Morgan Stanley και η Citigroup.

    Εκπρόσωπος της Energean δήλωσε ότι η εταιρεία «εξετάζει όλες τις επιλογές για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο στα κοιτάσματα Karish και Tanin», χωρίς, όμως, να έχουν ληφθεί, όπως είπε, αποφάσεις.

    Η εξασφάλιση χρηματοδότησης είναι το επόμενο εμπόδιο για την Energean, που έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις για τον εφοδιασμό ισραηλινών εταιρειών με περίπου 4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο ετησίως, σημειώνει το Bloomberg.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Energean: Κατέθεσε προσφορά για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ισραήλ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Energean: Νέα συμβόλαια για την πώληση φυσικού αερίου στο Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ