• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος κατάφερε να έχει τα περισσότερα retweets στην Ιστορία

    • Bloomberg

    Yusaku Maezawa


    Η επεκτεινόμενη λίστα των κατορθωμάτων του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου Yusaku Maezawa περιλαμβάνει πίνακες του Πικάσο, σούπερ αυτοκίνητα της Bugatti και ένα εισιτήριο στον πύραυλο του Elon Musk με προορισμό τη Σελήνη. Μπορεί τώρα να προσθέσει σε αυτήν τη συλλογή το επίτευγμα της ανάρτησης στο Twitter με τα περισσότερα retweets όλων των εποχών.

    Για να πετύχει το κατόρθωμα αυτό, ο ιδρυτής της δεύτερης μεγαλύτερης ιστοσελίδας για online αγορές της Ιαπωνίας, Zozo Inc. υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει συνολικά 100 εκατομμύρια γιεν (920.000 δολάρια) σε 100 τυχερούς ανθρώπους που θα μοιράζονταν την ανάρτηση. Θέλοντας να είναι μεταξύ των τυχερών που θα επιλέγονταν τυχαία, το κοινό του Maezawa έκανε retweet την ανάρτησή του 3,8 εκατομμύρια φορές και έδωσε πάνω από 900.000 likes.

    Το προηγούμενο ρεκόρ για τα περισσότερα retweets το είχε ένας Αμερικανός φοιτητής, του οποίου ο στόχος ήταν να εξασφαλίσει μία δωρεάν προμήθεια από μπουκιές κοτόπουλου από την εταιρεία ταχυφαγείων Wendy’s, σύμφωνα με την Statista. Εκείνη η ανάρτηση είχε 3,58 εκατομμύρια retweets και 990.000 likes. Η selfie της Ellen DeGeneres το 2014 από τα Όσκαρ με αστέρες του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων η Meryl Streep, η Julia Roberts, ο Brad Pitt και η Angelina Jolie ήταν δεύτερη με 3.3 εκατομμύρια retweets.

    Για να συμμετάσχετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να με ακολουθήσετε και να κάνετε retweet αυτό το tweet” έγραψε ο Maezawa στις 5 Ιανουαρίου. Το tweet παρουσιάζει μία εικόνα με έναν άνδρα να καβαλά έναν πύραυλο με φόντο την πανσέληνο, θυμίζοντας τη χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία “Ε.Τ.”.


    Ο Maezawa ανέφερε επίσης ότι η ιστοσελίδα αγορών του Zozotown έφτασε σε όγκο πωλήσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων γιεν στη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκπτώσεων. Η επιχείρηση είναι η κύρια πηγή της περιουσίας ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 43χρονου, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Οι μετοχές της Zozo εκτοξεύθηκαν ως και κατά 6,9% στο Τόκιο.

    Σημαντικά στοιχεία

    – Ο Maezawa, που μέχρι πρόσφατα ήταν σχετικά άγνωστος εκτός των συνόρων της Ιαπωνίας, θέλει να αυξήσει το διεθνές του προφίλ για να καταστήσει τη Zozo ηγέτιδα παγκοσμίως μάρκα ρουχισμού σε βάθος δεκαετίας.

    – Τον Σεπτέμβριο εισήχθη ως ο πρώτος επιβάτης σε μία πτήση προς τη Σελήνη που προγραμματίζεται για το 2023, με έναν πύραυλο που κατασκευάζει η SpaceX του Elon Musk.

    – Ο Maezawa προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο της τέχνης το 2017, όταν ξόδεψε 110,5 εκατ. δολάρια για έναν μόνο πίνακα του Jean-Michel Basquiat σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, θέτοντας νέο ρεκόρ τότε για έργο Αμερικανού καλλιτέχνη.

    – Τον Οκτώβριο ο Maezawa ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι αγόρασε ένα βιολί Stradivarius του 1717.

    – Γράφει στο Twitter με το όνομα χρήστη @yousuck2020 και ο αριθμός των ακολούθων του έχει αυξηθεί στα 4.27 εκατομμύρια, από κάτι παραπάνω από 500.000 που ήταν πριν την προώθηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: POS: Τα επαγγέλματα που θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά μηχανάκια-Ποιοι γλιτώνουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρηματοδότηση 700 εκατομμυρίων για την επενδυτική δραστηριότητα του ΤΑΝΕΟ



    ΣΧΟΛΙΑ